Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Ammattiopiston rakentamat Sateenkaaren omakotitalot valmistuvat

5.2.2016 klo 15:26

Sateenkaaren omakotitalo
Keski-Pohjanmaan ammattiopistolla rakennusalan opiskelijoilla on perinteisesti aina työn alla taloprojekti.

 

Syksyllä 2012 aloitetut Sateenkaari 46 ja 48 ovat Arkkitehtitoimisto Jorma Palorannan suunnittelemia omakotitaloja. Sateenkaari sijaitsee Puntusharjun uudella asuntoalueella. Ammattiopiston rakentamat talot tehdään alusta lähtien opiskelijavoimin.

- Ammattiopisto on rakentanut historiansa aikana Kokkolan seudulla lähes viitisenkymmentä taloa, arvioi talonrakennusalan lehtori Jorma Latvala.

Sateenkaaren omakotitalot ovat huoneistoalaltaan 125 neliötä.

Mukana Sateenkaaren projektissa ovat olleet maanrakennusalan opiskelijat perustuksia ja maansiirtoja tekemässä, logistiikka-alan opiskelijat kuljettamassa rakennustavaroita ja maamassoja, putki- ja sähköasentajaopiskelijat oman alansa töissä, pintakäsittelijät maalaamassa ja tapetoimassa pintoja ja puuseppäopiskelijat tekemässä kiintokalusteet keittiöön, kodinhoitohuoneeseen ja muihin tiloihin. Pisimpään paikalla ovat talonrakentajat, jotka ovat työskennelleet rakennuksen parissa alusta loppuun.

Sateenkaaren omakotitalot tulevat myyntiin valmistuttuaan. Kevään aikana valmistuu ensimmäinen taloista ja syksyllä toinen. Myynnin hoitaa Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän kiinteistöpalvelun kilpailuttama kiinteistövälitysyritys.

 

Talonrakentajat ovat jo hyvässä vauhdissa seuraavan projektin kanssa, sillä seuraava projekti nousee Talonpojankadulle, aivan rakennusalan oppimisympäristön läheisyyteen.

- Sijainti on meille harvinaisen hyvä, sillä opiskelijoita ei nyt tarvitse ajeluttaa kohteeseen ja takaisin, kehuu Latvala.

Talonpojankadulle nousee kaksi paritaloa, eli yhteensä neljä asuntoa. Ensimmäinen taloista on jo harjakorkeudessa ja pian alkavat sisätyöt. Toisen pohja valettiin ennen joulua. Talot tehdään elementeistä, mikä on Latvalan mukaan tämän päivän tapa rakentaa.

 

Lisätietoja:

Lehtori Jorma Latvala p. 044 7250 159
Raksalla-blogi kertoo talonrakentajien projekteista: kpeduraksalla.blogspot.fi