Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tulevaisuuden osaajaksi

Yhteishaku 2024

Neljän maan ravikoulujen edustajat koolla Ranskassa – koulutuspäällikkö Sirpa Puusaari ETSAn uusi sihteeri

2.2.2016 klo 13:27
Budka%2c Puusaari%2c Hustad
Ranskassa järjestettiin Europen Trotting School Associationin (ETSA) vuosikokous 29.1.2016. Puheenjohtajana jatkaa ranskalaisen AFASEC:n koulujen (Grosbois, Graignes, Mont de Marsan ja Cabries) johtaja Didier Budka. Sihteeriksi valittiin Keski-Pohjanmaan ammattiopiston ja aikuiskoulutuksen Kaustisen toimipaikan koulutuspäällikkö Sirpa Puusaari sekä rahastonhoitajaksi Norske hestesenterin Karin Hustad.
 
Kokouksessa käsiteltiin kansainvälisen ravihevostenhoitajan Eques-tutkinnon järjestämiseen liittyviä asioita. Eques-tutkinto koostuu kolmesta osiosta: ammatillinen kielitaito (englanti tai ranska), ravihevosen ajaminen tai monte-ratsastus sekä tallityöt. Kansainvälisellä yhteistyöllä luodun Eques-tutkinnon suorittaa vuosittain yhteensä noin 120 jäsenmaiden opiskelijaa. Tutkinnon kehitystyö alkoi vuonna 2002. Koulutuspäällikkö Sirpa Puusaari on ollut mukana alusta alkaen. Entinen Kaustisen toimipaikan opettaja Katrina Koivisto on myös vaikuttanut merkittävästi Eques-tutkinnon perustamis- ja kehittämistyöhön.
 
Alkaneena toimintavuonna neljän maan, myös Ruotsin Wången on mukana, ravikoulujen ETSA-yhteistyön yhtenä painopisteenä on Ranskassa tänä keväänä järjestettävä opiskelijaohjastajakilpailu, johon myös Kaustisen toimipaikan opiskelijat osallistuvat.  Tavoitteena on edistää edelleen myös ravikoulujen välistä kansainvälistä opiskelijavaihtoa ja tukea opettajavaihtoa.

Ajankohtaista

Neljän maan ravikoulujen edustajat koolla Ranskassa – koulutuspäällikkö Sirpa Puusaari ETSAn uusi sihteeri

2.2.2016 klo 13:27
Budka%2c Puusaari%2c Hustad
Ranskassa järjestettiin Europen Trotting School Associationin (ETSA) vuosikokous 29.1.2016. Puheenjohtajana jatkaa ranskalaisen AFASEC:n koulujen (Grosbois, Graignes, Mont de Marsan ja Cabries) johtaja Didier Budka. Sihteeriksi valittiin Keski-Pohjanmaan ammattiopiston ja aikuiskoulutuksen Kaustisen toimipaikan koulutuspäällikkö Sirpa Puusaari sekä rahastonhoitajaksi Norske hestesenterin Karin Hustad.
 
Kokouksessa käsiteltiin kansainvälisen ravihevostenhoitajan Eques-tutkinnon järjestämiseen liittyviä asioita. Eques-tutkinto koostuu kolmesta osiosta: ammatillinen kielitaito (englanti tai ranska), ravihevosen ajaminen tai monte-ratsastus sekä tallityöt. Kansainvälisellä yhteistyöllä luodun Eques-tutkinnon suorittaa vuosittain yhteensä noin 120 jäsenmaiden opiskelijaa. Tutkinnon kehitystyö alkoi vuonna 2002. Koulutuspäällikkö Sirpa Puusaari on ollut mukana alusta alkaen. Entinen Kaustisen toimipaikan opettaja Katrina Koivisto on myös vaikuttanut merkittävästi Eques-tutkinnon perustamis- ja kehittämistyöhön.
 
Alkaneena toimintavuonna neljän maan, myös Ruotsin Wången on mukana, ravikoulujen ETSA-yhteistyön yhtenä painopisteenä on Ranskassa tänä keväänä järjestettävä opiskelijaohjastajakilpailu, johon myös Kaustisen toimipaikan opiskelijat osallistuvat.  Tavoitteena on edistää edelleen myös ravikoulujen välistä kansainvälistä opiskelijavaihtoa ja tukea opettajavaihtoa.