Koulutamme nuoret ja aikuiset

Yleiset kielitutkinnot

Ilmoittaudu syyskuussa!

Tutustu koulutuksiin!

Klikkaa ja löydä

Luonto-ohjaajat tarjoilevat retkiruokakurssilla lähiruokaa kodassa

14.1.2016 klo 16:34
kotaruokailu2

Kpedun Perhon toimipaikassa vietettiin perinteiseen tyyliin keskitalven menoja riistaruoasta nauttien. Syksyllä aloittaneiden luonto-ohjaajien ryhmä on tämän viikon opiskellut retkiruoka-asioita. Retkiruokakurssin vetäjänä toimii Perhosta 90-luvulla luonto-oppia saanut retkiopas Jarno Kela.

Aivan aluksi ryhmä pystytti kaksi kotaa oppilaitoksen pihapiiriin. Ruoanlaiton tukikohtana toimi riistateurastamo, mutta opiskelijat valmistivat kaikki ruoat kodassa avotulella.
- Vaikeinta tässä tavalliseen ruoanlaittoon on varmasti lämmönsäätely, arvioi luonto-ohjaajaksi opiskeleva Raimo Kauppila.

Opiskelijaryhmästä yksi toimi aina ruokavuoron kokkina ja loput tarjoilijoina. Ruokailijat istuivat kodassa heinäpaaleilla ja ruoka-alustana toimi puulauta. Ryhmä suunnitteli menut itse ja pyrkivät käyttämään erityisesti paikallisia aineksia ruoanlaitossa. Keskiviikkoiltapäivänä Perhon henkilökunnalle järjestetyssä kotaruokailussa alkuruokana oli kermaista tomaattikeittoa, pääruokana Perhossa kaadetun hirven käristystä perunamuusilla ja puolukoilla sekä jälkiruoaksi marjakiisseli.

Uutisia

Luonto-ohjaajat tarjoilevat retkiruokakurssilla lähiruokaa kodassa

14.1.2016 klo 16:34
kotaruokailu2

Kpedun Perhon toimipaikassa vietettiin perinteiseen tyyliin keskitalven menoja riistaruoasta nauttien. Syksyllä aloittaneiden luonto-ohjaajien ryhmä on tämän viikon opiskellut retkiruoka-asioita. Retkiruokakurssin vetäjänä toimii Perhosta 90-luvulla luonto-oppia saanut retkiopas Jarno Kela.

Aivan aluksi ryhmä pystytti kaksi kotaa oppilaitoksen pihapiiriin. Ruoanlaiton tukikohtana toimi riistateurastamo, mutta opiskelijat valmistivat kaikki ruoat kodassa avotulella.
- Vaikeinta tässä tavalliseen ruoanlaittoon on varmasti lämmönsäätely, arvioi luonto-ohjaajaksi opiskeleva Raimo Kauppila.

Opiskelijaryhmästä yksi toimi aina ruokavuoron kokkina ja loput tarjoilijoina. Ruokailijat istuivat kodassa heinäpaaleilla ja ruoka-alustana toimi puulauta. Ryhmä suunnitteli menut itse ja pyrkivät käyttämään erityisesti paikallisia aineksia ruoanlaitossa. Keskiviikkoiltapäivänä Perhon henkilökunnalle järjestetyssä kotaruokailussa alkuruokana oli kermaista tomaattikeittoa, pääruokana Perhossa kaadetun hirven käristystä perunamuusilla ja puolukoilla sekä jälkiruoaksi marjakiisseli.