Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ohjaan.fi auttaa työpaikkakouluttajia

5.1.2016 klo 10:17

Ohjaan.fi

Keski-Pohjanmaan oppisopimustoimisto on ollut hankekumppanina Omnian koordinoimassa ”Työpaikkakouluttajat valmentaen vahvoiksi”-hankkeessa, joka päättyi vuoden 2015 lopussa. Hankkeen yksi näkyvistä tuloksista on työpaikkakouluttajien ja koulutuksen järjestäjien yhteiseen käyttöön syntynyt www.ohjaan.fi –sivusto. Ohjaan.fi –sivuston tavoitteena on tukea työpaikalla tapahtuvaa koulutusta ja oppimista.

- Ohjaan.fi –sivuston sisältöjä voivat hyödyntää muutkin kuin oppisopimusopiskelijan kanssa tekemisissä olevat. Esimerkiksi työnantajilta on tullut palautetta, että sivusto on hyödynnettävissä vaikkapa uuden työntekijän perehdyttämiseen, toteaa Keski-Pohjanmaan oppisopimuspäällikkö Anu Haapasalo.

Sivustolta löytyy ohjaamiseen liittyvää tietoa ja työkaluja työpaikkakouluttajien arjen tueksi, mutta hyötyä siitä on myös opettajille ja oppisopimustoimijoille omassa ohjaustyössään. Hankeverkosto teki alusta lähtien kaikille avointa ja ilman tunnuksia toimivaa sivustoa. Näin työpaikalla tapahtuvan oppimisen tukemiseen löytyy helposti apua myös  syrjäseutujen toimijoille.

Hankkeen lähtökohtana oli tukea työpaikkakouluttajia etenkin nuoren oppisopimusopiskelijan ohjaajana. Työpaikkakouluttajia askarruttaa heidän oma roolinsa ja tehtävänsä,  oppisopimusverkoston tahojen tehtävät ja työnjako, käytännön ohjaamisen järjestäminen, ohjauksen riittävyys sekä luonnollisesti myös, miten ja miksi opiskelijan arviointia tehdään.

Ajankohtainen ote ohjaukseen on saavutettu yli sadan työpaikkakouluttajan ja työnantajan kuuntelutilaisuuksissa ja viimeisintä tutkimustietoa hyödyntäen. Sivustolla saavat huomiota mm. työyhteisön rooli ohjaamisessa, työnantajan merkitys työpaikalla tapahtuvan oppimisen onnistumisessa sekä työpaikkakouluttajana kehittyminen.

Ohjaan.fi –sivustolta löytyy muun muassa työpaikkakouluttajan itsearviointityökalu, muistilistat ohjaamiseen, nuorten ohjauksen kymmenen hyvää periaatetta sekä 20 erilaista videoklippiä.

Ajankohtaista

Ohjaan.fi auttaa työpaikkakouluttajia

5.1.2016 klo 10:17

Ohjaan.fi

Keski-Pohjanmaan oppisopimustoimisto on ollut hankekumppanina Omnian koordinoimassa ”Työpaikkakouluttajat valmentaen vahvoiksi”-hankkeessa, joka päättyi vuoden 2015 lopussa. Hankkeen yksi näkyvistä tuloksista on työpaikkakouluttajien ja koulutuksen järjestäjien yhteiseen käyttöön syntynyt www.ohjaan.fi –sivusto. Ohjaan.fi –sivuston tavoitteena on tukea työpaikalla tapahtuvaa koulutusta ja oppimista.

- Ohjaan.fi –sivuston sisältöjä voivat hyödyntää muutkin kuin oppisopimusopiskelijan kanssa tekemisissä olevat. Esimerkiksi työnantajilta on tullut palautetta, että sivusto on hyödynnettävissä vaikkapa uuden työntekijän perehdyttämiseen, toteaa Keski-Pohjanmaan oppisopimuspäällikkö Anu Haapasalo.

Sivustolta löytyy ohjaamiseen liittyvää tietoa ja työkaluja työpaikkakouluttajien arjen tueksi, mutta hyötyä siitä on myös opettajille ja oppisopimustoimijoille omassa ohjaustyössään. Hankeverkosto teki alusta lähtien kaikille avointa ja ilman tunnuksia toimivaa sivustoa. Näin työpaikalla tapahtuvan oppimisen tukemiseen löytyy helposti apua myös  syrjäseutujen toimijoille.

Hankkeen lähtökohtana oli tukea työpaikkakouluttajia etenkin nuoren oppisopimusopiskelijan ohjaajana. Työpaikkakouluttajia askarruttaa heidän oma roolinsa ja tehtävänsä,  oppisopimusverkoston tahojen tehtävät ja työnjako, käytännön ohjaamisen järjestäminen, ohjauksen riittävyys sekä luonnollisesti myös, miten ja miksi opiskelijan arviointia tehdään.

Ajankohtainen ote ohjaukseen on saavutettu yli sadan työpaikkakouluttajan ja työnantajan kuuntelutilaisuuksissa ja viimeisintä tutkimustietoa hyödyntäen. Sivustolla saavat huomiota mm. työyhteisön rooli ohjaamisessa, työnantajan merkitys työpaikalla tapahtuvan oppimisen onnistumisessa sekä työpaikkakouluttajana kehittyminen.

Ohjaan.fi –sivustolta löytyy muun muassa työpaikkakouluttajan itsearviointityökalu, muistilistat ohjaamiseen, nuorten ohjauksen kymmenen hyvää periaatetta sekä 20 erilaista videoklippiä.