Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Katso tästä juuri nyt

haussa olevat koulutukset!

 

 

 

Yhteisötaide kumoaa raja-aitoja

27.11.2015 klo 15:52
Kälviän tanssilinjalla on viikon mittainen yhteisötaiteen intensiivijakso, kun taiteen ja hyvinvoinnin läänitaiteilija Anniina Aunola tulee vetämään tanssityöpajaa.
Kälviän tanssilinjalla on viikon mittainen yhteisötaiteen intensiivijakso, kun taiteen ja hyvinvoinnin läänitaiteilija Anniina Aunola tulee vetämään tanssityöpajaa. Viikon aikana tutustutaan yhteisötaiteen metodeihin, tanssitaan opiston Virtasten kanssa ja lopuksi opiskelijat käyvät Anniinan kanssa vierailulla Kälviän vanhainkodissa.
- Taiteilija on tässä projektissa mahdollistaja, fasilitaattori prosessille, jossa keskeistä on osallistujien antama panos. Prosessi on lopputulosta tärkeämpi, Aunola kertoo.
Yhteisötaideprojektia voidaan pitää onnistuneena jos se saa aikaan vuorovaikutusta niiden osallistujien välillä, joille se on suunnattu. Tällaisen vuorovaikutuksen päämäärä voi olla poliittinen tai kumouksellinen, sosiaalinen, identiteettiä rakentava tai vaikkapa terapeuttinen. Suomessa yhteisötaiteeksi kutsutaan usein kaikkea taidetoimintaa jota toteutetaan perinteisten taideinstituutioiden ulkopuolella erityistä tukea tarvitsevien kohderyhmien parissa. Tällöin on kuitenkin usein kyse vain taidetoiminnan saavutettavuuden lisäämisestä, esimerkiksi tekemällä taideopetuksesta tai esitysten katsomisesta esteetöntä erilaisille kohderyhmille.
- Joku voi haluta vain rauhassa seurailla toimintaa, toinen haluaa olla toiminnassa hyvinkin keskiössä mutta saattaa tarvita sen mahdollistumiseen erityistä tukea.
Anniina Aunola toimii valtakunnallisena hyvinvoinnin ja taiteen läänitaiteilijana. Aunola on koulutukseltaan tanssitaiteen maisteri ja erityisopettaja. Hän on erikoistunut erilaisiin etnisiin traditioihin, rytmiikkaan ja improvisaatioon. Aunola on toiminut niin taiteen perusopetuksen parissa kuin taiteen ammattikoulutuksissa. Pidempikestoisia yhteisötaideprojekteja hän on toteuttanut mm. dementoituneiden vanhusten, vertaisohjaajina toimivien ikäihmisten, sekä erityisnuorisotyön ja lastensuojelun piirissä olevien nuorten kanssa.

Lisätietoja antaa
Läänitaiteilija Anniina Aunola, p. 0295 330 884
Kälviän tanssilinjan vastuuopettaja Elina Hauta-aho p. 050 3660747

Ajankohtaista

Yhteisötaide kumoaa raja-aitoja

27.11.2015 klo 15:52
Kälviän tanssilinjalla on viikon mittainen yhteisötaiteen intensiivijakso, kun taiteen ja hyvinvoinnin läänitaiteilija Anniina Aunola tulee vetämään tanssityöpajaa.
Kälviän tanssilinjalla on viikon mittainen yhteisötaiteen intensiivijakso, kun taiteen ja hyvinvoinnin läänitaiteilija Anniina Aunola tulee vetämään tanssityöpajaa. Viikon aikana tutustutaan yhteisötaiteen metodeihin, tanssitaan opiston Virtasten kanssa ja lopuksi opiskelijat käyvät Anniinan kanssa vierailulla Kälviän vanhainkodissa.
- Taiteilija on tässä projektissa mahdollistaja, fasilitaattori prosessille, jossa keskeistä on osallistujien antama panos. Prosessi on lopputulosta tärkeämpi, Aunola kertoo.
Yhteisötaideprojektia voidaan pitää onnistuneena jos se saa aikaan vuorovaikutusta niiden osallistujien välillä, joille se on suunnattu. Tällaisen vuorovaikutuksen päämäärä voi olla poliittinen tai kumouksellinen, sosiaalinen, identiteettiä rakentava tai vaikkapa terapeuttinen. Suomessa yhteisötaiteeksi kutsutaan usein kaikkea taidetoimintaa jota toteutetaan perinteisten taideinstituutioiden ulkopuolella erityistä tukea tarvitsevien kohderyhmien parissa. Tällöin on kuitenkin usein kyse vain taidetoiminnan saavutettavuuden lisäämisestä, esimerkiksi tekemällä taideopetuksesta tai esitysten katsomisesta esteetöntä erilaisille kohderyhmille.
- Joku voi haluta vain rauhassa seurailla toimintaa, toinen haluaa olla toiminnassa hyvinkin keskiössä mutta saattaa tarvita sen mahdollistumiseen erityistä tukea.
Anniina Aunola toimii valtakunnallisena hyvinvoinnin ja taiteen läänitaiteilijana. Aunola on koulutukseltaan tanssitaiteen maisteri ja erityisopettaja. Hän on erikoistunut erilaisiin etnisiin traditioihin, rytmiikkaan ja improvisaatioon. Aunola on toiminut niin taiteen perusopetuksen parissa kuin taiteen ammattikoulutuksissa. Pidempikestoisia yhteisötaideprojekteja hän on toteuttanut mm. dementoituneiden vanhusten, vertaisohjaajina toimivien ikäihmisten, sekä erityisnuorisotyön ja lastensuojelun piirissä olevien nuorten kanssa.

Lisätietoja antaa
Läänitaiteilija Anniina Aunola, p. 0295 330 884
Kälviän tanssilinjan vastuuopettaja Elina Hauta-aho p. 050 3660747