Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tulevaisuuden osaajaksi

Yhteishaku 2024

OppisopimusMylly –hankkeessa etsitään piilo- ja kapea-alaisia työpaikkoja alle 25-vuotiaille nuorille

27.11.2015 klo 14:56
Oppisopimustoimijat ja alueelliset yrittäjäjärjestöt yhdistävät voimavarojaan nuorten kouluttautumisen ja työllistymisen edistämiseksi. OppisopimusMylly-hanke syntyi tarpeeseen löytää piilo- ja kapea-alaisia työpaikkoja kouluttamattomille alle 25-vuotiaille nuorille.
- Tarkoituksena on tuottaa uusia oppimispolkuja, jossa nuoret voisivat opiskella oppisopimuksella, kertoo hankkeen Kpedun projektipäällikkö Marjatta Kuutsa ja korostaa, että nyt mukaan toivotaan erityisesti pieniä tai kapean toimialan yrityksiä. Oppisopimuksella voidaan kouluttaa myös jo työsuhteessa olevia nuoria.
Lyhimmillään oppisopimuksen voi solmia neljän kuukauden määräaikaisena työsuhteena, jossa nuorelle tarjotaan työtehtäviä vähintään 25 tuntia viikossa. Työnantaja maksaa opiskelijalle palkan ja työpaikalla tapahtuvaa koulutusta täydennetään tietopuolisella koulutuksella alueen oppilaitoksessa. Työnantajalle maksetaan pientä koulutuskorvausta.
- Hankkeessa tarjoamme palvelua yhden luukun periaatteella sekä opiskelijalle että työnantajalle. Tarkoituksena on järjestää oppimishaluisille nuorille mahdollisuus suorittaa ammatillista tutkintoa vaikka osissa kesätöiden ohessa. Yrittäjällä on mahdollisuus työllistää nuoria hyviä tekijöitä lyhyemmäksikin aikaa ja perehdyttää nuori opiskelija samalla työpaikkaan. Hyvän tyypin löytyessä on mahdollisuus jatkaa työtä tai oppisopimusta vaikka pidempäänkin. Tämähän sopii hyvin vaikka perheyrittäjän uudelle sukupolvelle oppipoluksi, sanoo Jedussa hankkeessa toimiva Petri Valli.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa yhteistyötä tekevät Kpedun ja Jedun koulutusyhtymien oppisopimustoimistot. Kesäkuussa 2015 alkanutta hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Hanke päättyy 31.12.2016. Kpedun ja Jedun lisäksi hanketta toteutetaan myös Pohjois-Suomen alueella, jossa mukana ovat Lappia, Lapin oppisopimuskeskus sekä Osao, jotka tekevät yhteistyötä Lapin Yrittäjien ja Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa.

Ajankohtaista

OppisopimusMylly –hankkeessa etsitään piilo- ja kapea-alaisia työpaikkoja alle 25-vuotiaille nuorille

27.11.2015 klo 14:56
Oppisopimustoimijat ja alueelliset yrittäjäjärjestöt yhdistävät voimavarojaan nuorten kouluttautumisen ja työllistymisen edistämiseksi. OppisopimusMylly-hanke syntyi tarpeeseen löytää piilo- ja kapea-alaisia työpaikkoja kouluttamattomille alle 25-vuotiaille nuorille.
- Tarkoituksena on tuottaa uusia oppimispolkuja, jossa nuoret voisivat opiskella oppisopimuksella, kertoo hankkeen Kpedun projektipäällikkö Marjatta Kuutsa ja korostaa, että nyt mukaan toivotaan erityisesti pieniä tai kapean toimialan yrityksiä. Oppisopimuksella voidaan kouluttaa myös jo työsuhteessa olevia nuoria.
Lyhimmillään oppisopimuksen voi solmia neljän kuukauden määräaikaisena työsuhteena, jossa nuorelle tarjotaan työtehtäviä vähintään 25 tuntia viikossa. Työnantaja maksaa opiskelijalle palkan ja työpaikalla tapahtuvaa koulutusta täydennetään tietopuolisella koulutuksella alueen oppilaitoksessa. Työnantajalle maksetaan pientä koulutuskorvausta.
- Hankkeessa tarjoamme palvelua yhden luukun periaatteella sekä opiskelijalle että työnantajalle. Tarkoituksena on järjestää oppimishaluisille nuorille mahdollisuus suorittaa ammatillista tutkintoa vaikka osissa kesätöiden ohessa. Yrittäjällä on mahdollisuus työllistää nuoria hyviä tekijöitä lyhyemmäksikin aikaa ja perehdyttää nuori opiskelija samalla työpaikkaan. Hyvän tyypin löytyessä on mahdollisuus jatkaa työtä tai oppisopimusta vaikka pidempäänkin. Tämähän sopii hyvin vaikka perheyrittäjän uudelle sukupolvelle oppipoluksi, sanoo Jedussa hankkeessa toimiva Petri Valli.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa yhteistyötä tekevät Kpedun ja Jedun koulutusyhtymien oppisopimustoimistot. Kesäkuussa 2015 alkanutta hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Hanke päättyy 31.12.2016. Kpedun ja Jedun lisäksi hanketta toteutetaan myös Pohjois-Suomen alueella, jossa mukana ovat Lappia, Lapin oppisopimuskeskus sekä Osao, jotka tekevät yhteistyötä Lapin Yrittäjien ja Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa.