Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Katso tästä juuri nyt

haussa olevat koulutukset!

 

 

 

Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta valmistuneesta Kim Slotesta Tampereen vuoden nuori kokki

30.10.2015 klo 08:52

Kim Slotte

Chaîne des Rôtisseur -järjestön Tampereen Vuoden Nuori Kokki 2016 -tittelista kilpailtiin Ahlmanin ammattiopistossa 28.10.  Viime vuodesta tasoa nostaneen kilpailun voittajaksi selviytyi 25-vuotias Kim Slotte, joka työskentelee kokkina Ravinteli Berthassa. Slotte lähtee tammikuussa Turkuun SM-kilpailuihin.

Kim valmistui Kokkolan ammattiopistosta vuonna 2014. Hän kertoo löytäneensä oman tyylinsä ja hänen kiinnostuksensa modernista skandinaavisesta keittiöstä on vahvistunut entisestään. Tuore perheenisä asuu Kurussa luonnon keskellä, ja luonnon läheisyys inspiroi arvostamaan puhtaita raaka-aineita ja makuja. Vapaa-ajasta suuri osa kuluu oman osaamisen kehittämiseen.
Ennen Berthaa Kim on työskennellyt kokkina mm. Bistro Le Potissa, Hella&Huoneessa ja 2H+K:ssa sekä Kokkolan Amarillossa baarimikkona.

Kokkolan opintojen aikana Kim pääsi tutustumaan eri ruokakulttuureihin ja harvinaisiinkin raaka-aineisiin. Hän oli myös vierailevan ruotsalaiskokin Nils Erik Anderssonin opetuksessa ja työskentelemässä pop-up ravintolailloissa.
Kim on ulospäinsuuntautunut, määrätietoinen ja tottunut työskentelemään paineen alla, mitä tarvitaan tulevissa kilpailukoitoksissa.

Aluekilpailu järjestettiin Ahlmannin oppilaitoksessa, jossa keittiötuomarina toimi Chef Rôtisseur Anette Mellin, pöytätuomareina annoksia arvioivat keittiöammattilaiset Chef Rôtisseur Petri Kerkkäinen ja Maître Rôtisseur Eeva Kokko sekä harrastajatuomarit Dame de la Chaîne Merja Annala ja Officier Juha Kulmanen sekä päätuomarina Tampereen vouti Mikko Reinikka.
Kilpailijoiden piti valmistaa kolmen ruokalajin menu 4 hengelle raaka-ainekorista, jota he eivät tienneet etukäteen. Pakolliset raaka-aineet olivat tänä vuonna kokonainen nieriä, porsaan kassler ja omena. Kilpailun maksimipistemäärä on 180 pistettä, josta 60 pistettä koostuu keittiötyöskentelystä, 60 pistettä mausta, 20 pistettä ulkonäöstä ja 40 pistettä innovatiivisuudesta. Voittaja keräsi 144 pistettä ja eroa seuraavaan oli vain 3 pistettä.

SM-kilpailun voittaja Manchesteriin
Nuori kokki, joka tammikuussa Turussa voittaa Suomen mestaruuden, lähtee syyskuussa 2016 Manchesteriin edustamaan maatamme maailmanmestaruuskilpailuissa. Hän pääsee myös kevään aikana osallistumaan Suomen kokkimaajoukkueen harjoitusleireille.
Suomi on voittanut MM-tittelin kahdesti: vuonna 2005 Bermudalla Arto Rastas ja vuonna 2009 USA:ssa Lasse Koistinen. Vuonna 2015 turkulainen Laura Virolainen voitti hopeaa Budapestissa ja vuonna 2006 tamperelainen Mikko Kautto saavutti pronssitilan Australian Adelenessa.

Ajankohtaista

Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta valmistuneesta Kim Slotesta Tampereen vuoden nuori kokki

30.10.2015 klo 08:52

Kim Slotte

Chaîne des Rôtisseur -järjestön Tampereen Vuoden Nuori Kokki 2016 -tittelista kilpailtiin Ahlmanin ammattiopistossa 28.10.  Viime vuodesta tasoa nostaneen kilpailun voittajaksi selviytyi 25-vuotias Kim Slotte, joka työskentelee kokkina Ravinteli Berthassa. Slotte lähtee tammikuussa Turkuun SM-kilpailuihin.

Kim valmistui Kokkolan ammattiopistosta vuonna 2014. Hän kertoo löytäneensä oman tyylinsä ja hänen kiinnostuksensa modernista skandinaavisesta keittiöstä on vahvistunut entisestään. Tuore perheenisä asuu Kurussa luonnon keskellä, ja luonnon läheisyys inspiroi arvostamaan puhtaita raaka-aineita ja makuja. Vapaa-ajasta suuri osa kuluu oman osaamisen kehittämiseen.
Ennen Berthaa Kim on työskennellyt kokkina mm. Bistro Le Potissa, Hella&Huoneessa ja 2H+K:ssa sekä Kokkolan Amarillossa baarimikkona.

Kokkolan opintojen aikana Kim pääsi tutustumaan eri ruokakulttuureihin ja harvinaisiinkin raaka-aineisiin. Hän oli myös vierailevan ruotsalaiskokin Nils Erik Anderssonin opetuksessa ja työskentelemässä pop-up ravintolailloissa.
Kim on ulospäinsuuntautunut, määrätietoinen ja tottunut työskentelemään paineen alla, mitä tarvitaan tulevissa kilpailukoitoksissa.

Aluekilpailu järjestettiin Ahlmannin oppilaitoksessa, jossa keittiötuomarina toimi Chef Rôtisseur Anette Mellin, pöytätuomareina annoksia arvioivat keittiöammattilaiset Chef Rôtisseur Petri Kerkkäinen ja Maître Rôtisseur Eeva Kokko sekä harrastajatuomarit Dame de la Chaîne Merja Annala ja Officier Juha Kulmanen sekä päätuomarina Tampereen vouti Mikko Reinikka.
Kilpailijoiden piti valmistaa kolmen ruokalajin menu 4 hengelle raaka-ainekorista, jota he eivät tienneet etukäteen. Pakolliset raaka-aineet olivat tänä vuonna kokonainen nieriä, porsaan kassler ja omena. Kilpailun maksimipistemäärä on 180 pistettä, josta 60 pistettä koostuu keittiötyöskentelystä, 60 pistettä mausta, 20 pistettä ulkonäöstä ja 40 pistettä innovatiivisuudesta. Voittaja keräsi 144 pistettä ja eroa seuraavaan oli vain 3 pistettä.

SM-kilpailun voittaja Manchesteriin
Nuori kokki, joka tammikuussa Turussa voittaa Suomen mestaruuden, lähtee syyskuussa 2016 Manchesteriin edustamaan maatamme maailmanmestaruuskilpailuissa. Hän pääsee myös kevään aikana osallistumaan Suomen kokkimaajoukkueen harjoitusleireille.
Suomi on voittanut MM-tittelin kahdesti: vuonna 2005 Bermudalla Arto Rastas ja vuonna 2009 USA:ssa Lasse Koistinen. Vuonna 2015 turkulainen Laura Virolainen voitti hopeaa Budapestissa ja vuonna 2006 tamperelainen Mikko Kautto saavutti pronssitilan Australian Adelenessa.