Eques_tutkinto_IMG_0851

Kansainvälinen työssäoppiminen on vakiintunut osaksi Kaustisella opiskelevien opiskelijoiden opintoja. Laaja ja luotettava työssäoppimisverkosto alan huippuyrityksissä mahdollistaa ammattitaidon syventämisen kansainvälisen hevosurheilun parissa. Työssäoppien hiot taitojasi työskentelemällä maailman huippuvalmentajien tiimeissä Ruotsissa, Ranskassa, Kanadassa, Italiassa, tai Saksassa. Vuosittain opiskelijamme työssäoppivat mm. Timo Nurmoksen, Petri Puron, Fabrice Souloyn, Mauro Baronchinin ja Jan-Olov Perssonin talleilla.

Eques-tutkinto on kansainvälinen hevostenhoitajatutkinto, jota järjestävät Travskolan Wången Ruotsista, AFACEC:in oppilaitokset (Grosbois, Graignes, Mont de Marsan ja Cabries) Ranskasta sekä KPEDUn Kaustisen toimipaikka. Eques-tutkinnossa opiskelija osoittaa ammattitaitonsa kansainvälisen vaatimustason mukaisissa hevosenhoidon työtehtävissä. Tutkinnon suoritettuaan hän saa Eques -tutkintotodistuksen, joka on Euroopassa tunnettu osoitus työntekijän hevosalan kieli- ja ammattitaidosta. Eques-tutkinto on osatutkinto Eri-ikäisten ravihevosten valmentamisen 10 ov ammattiosaamisen näyttöä. Tutkinnon vastaanottajina toimivat ulkomaiset alan ammatinopettajat Ranskasta ja Ruotsista.

Toiminta Kaustisella on kansainvälistä. Kuulumme kansainväliseen ETSÄ-yhdistykseen, jonka tehtävänä on edistää eurooppalaisten ravialan oppilaitosten yhteistyötä ja tarjota opiskelijoille mahdollisuus tutustua kansainväliseen raviurheiluun. ETSÄ (European trottingschools association) jäseniä ovat: Travskolan Wången Ruotsista, Norsk hestesenter Norjasta, AFACEC:in oppilaitokset Ranskasta sekä Kaustisen Raviopisto. Opiskelijoillamme on mahdollisuus edustaa Suomea vuosittain ajettavassa kansainvälisessä opiskelijaohjastajien Euroopan mestaruuskilpailussa ETSÄ-ajossa, joka ajetaan vuosittain yhdistyksen eri jäsenmaissa vuorotellen.

Tiivis yhteistyö eurooppalaisten ravikoulujen välillä (Ranska ja Ruotsi) antaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua kansainväliseen hevosurheiluun opiskelijavaihdon avulla. Vuonna 2013 n. 15 opiskelijaa liikkui maidemme välillä.

Viimeksi muokattu: 25.6.2018