Asuminen ja vapaa-aika

Kannuksen toimipaikka

  • kannuksenasuntola
  • kannuksenasuntola_2
  • kannuksenasuntola_3
  • kannuksenasuntola_4

Nuorten opiskelijoiden majoitus

Jokaiselle nuorisopuolen opiskelijalle tarjotaan ilmainen asuntolapaikka. Saadakseen asuntolapaikan, opiskelija (sekä alaikäisen huoltaja) allekirjoittaa sopimuksen ja maksaa 100 € vakuusrahan, jonka saa takaisin asuntolapaikan luovutuksen yhteydessä (edellytyksenä on, että asunto on ehjä, siivottu eikä sinne ole jäänyt opiskelijalta tavaraa).

Asuminen tapahtuu solumuotoisesti kahden hengen huoneissa (kennelopiskelijoilla koirien vuoksi omat huoneet). Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat majoittuvat pääsääntöisesti koulun alueella ja 2.-3.vuoden opiskelijat Kannuksen keskustassa olevissa asuntoloissa (noin 2 km koululta).

Asuntolat on peruskalustettu (sänky, pöytä, vaatekaappi ja tuoli) ja yhteisissä tiloissa on asunnon asukasmäärästä riippuen ruokapöydän lisäksi sohva ja tv. Opiskelijat jakavat keittiö-, suihku- yms. tilat muiden opiskelijoiden kanssa. Käytössä on myös yhteisiä tiloja television katsomista varten sekä atk-tiloja. Koululta löytyvät maksuttomat pyykkikoneet sekä kuivaustilat vaatehuoltoa varten. Kaikissa asunnoissa on maksuton verkkoyhteys. Asuminen on valvottua.


Monimuoto-opiskelijoiden majoittuminen


Mikäli lähipäiviä on satunnaisesti ja tarvitset majoitusta yksittäisiksi päiviksi, voit tiedustella vapaita opiskelija-asuntoja lähipäiviesi ajaksi asuntolaohjaaja Tommi Lapinjoelta.

Kannuksesta löytyviä majoitusvaihtoehtoja löydät myös alla olevista linkeistä:
Majoitusta Kannuksessa
Koskenmaan koulu (erityisesti koiran kanssa majoittuville)

Kannus_asuntola
Vapaa-ajan mahdollisuudet

Vapaa-ajantoimintaa pyritään järjestämään toiveiden mukaan ja sen lisäksi Kannuksessa on hyvät harrastusmahdollisuudet.

Koulun alueella käytössä on iltaisin Pehtoorin vapaa-ajantilat sekä Peltihalli. Pehtoorintalosta löytyy biljardi, bänditilat, Nintendo wii, karaokelaitteet sekä tilat ihan tv:n (dvd/blu-ray) katsomista varten. Peltihallissa opiskelijat voivat laitella omia kulkuvälineitään, omat työkalut on suositeltavaa tuoda mukana, mutta hallista löytyy joitakin perustyökaluja. Lisäksi vuosittain toimii erilaisia harrastuskerhoja yms. ja näitä perustetaan toiveiden mukaan. Vuosien varrella on käyty ratsastamassa, ollut kokkausta, askartelua, puutöitä yms.

Kannuksen vapaa-aikakeskuksen Kitinvaparin läheisyydestä löytyy tennishalli (tennis ja sulkapallo), jonka varaukset hoidetaan Sportti-X:n kautta. Yritys järjestää Kannuksen alueella myös muuta liikunnallista toimintaa. Lisäksi samalla alueella on jääkiekkokaukalo, jalkapallokentät, pururata/hiihtolatu sekä yleisurheilukenttä.

LisätietojaUimahallin ja kuntosalin käyttöä koulu tukee maksamalla osan opiskelijoiden pääsymaksusta (vaaditaan joko virallinen opiskelijakortti tai koulun oma opiskelijatodistus, jonka saa opintotoimistosta/infopisteestä).

Koulu on varannut salivuoron (Kitinvaparin salista tai jostakin muusta Kannuksen liikuntasalista), jossa pelataan syksyn toiveiden mukaan esim. sählyä, lentopalloa yms. Koululta löytyy välineitä sählyyn, lentopalloon, sulkapalloon, koripalloon yms.

Kannuksen vapaa-aikakeskus Kitinvapari sijaitsee 1,5 km:n päässä koululta.
Viimeksi muokattu: 12.9.2018