Meri Pajunpää

Meri Pajunpää valmistui tanssijaksi Bachelor of Arts- tutkinnolla vuonna 2008 Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten koulusta. Siitä asti hän on työskennellyt tanssijana eri produktioissa Hollannissa, Belgiassa, Norjassa ja Suomessa, muun muassa koreografien Francesco Scavetta (2010-2014), Vera Tussing, Jenni Kivelä, Sanna Myllylahti, Arno Schuitemaker, Peter Savel ja Theo Clinkard teoksissa.

Meri on opettanut nykytanssia ja parityöskentelyä harrastajille ja ammattilaisille mm. Tanssille ry:llä, Helsinki Dance Company:lla ja The New Space studiolla Brysselissä, sekä tehnyt muutamia omia teoksia ja yhteistyöprojekteja muusikoiden kanssa. Tanssijan työn ohessa Meri opiskelee shiatsua Brysselin Iokai Shiatsu instituutissa. 

Mikko Hyvönen

Mikko Hyvönen työskentelee esiintyjänä ja koreografina Brysseliä majapaikkanaan pitäen. Hänen viimeisimpiä töitään ovat crystal pieces: human beings yhteistyössä tanssityhmä Off/Balancen kanssa sekä Organic synthetic. Mikko on toiminut esiintyjänä Rosas / Anne Teresa De Keersmaeker ryhmässä, Tale Dolvenin ja Gabel Eibenin kanssa, ja tällä hetkellä koreografina muusikko Lauri Sallisen Solitude projektissa sekä esiintyjänä Veli Lehtovaaran Peltotiekeskustelu -esityksessä.

www.spacetimelove.com

Mimmi Marjamaa

Mimmi Marjamaa on kokkolalaislähtöinen tanssinopettaja, joka nykyään työskentelee pääasiassa Oulussa. Hän on tehnyt alan töitä jo 15 vuotta ja valmistui Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2014 tanssinopettajaksi. Hän on tehnyt tanssinalalla töitä ympäri Suomea niin tanssijana, koreografina kuin tuomarinakin, mutta ennen kaikkea tanssinopettajana. Mimmillä on laajasti kokemusta eri lajeista, mutta päälajeikseen hän mieltää show-, nyky- ja jazztanssi. Viime aikoina Mimmi on myös hurahtanut salsan ja muiden latinalaislajien maailmaan. Mimmi on iloinen, vauhdikas ja kannustava opettaja, joka myös haastaa oppilaitaan ylittämään omia mukavuusalueitaan. Häntä kiehtoo tanssin ekspressiivisyys, unohtamatta kuitenkaan tekniikan tärkeyttä osana kehoystävällistä liikkumista.

Jukka Ristolainen

Jukka Ristolainen on Teatterikorkeakoulusta valmistumisensa jälkeen toiminut vapaana tanssitaiteilijana vuodesta 2002. Ristolainen toimii Kokko1721-taiteilijaresidenssin taiteellisena johtajana ja toiminnanjohtajana Kangasniemellä Etelä-Savossa. Tanssin kehollisuuden vieminen erilaisiin paikkoihin ja uusien yleisöjen löytäminen on taiteellisen työskentelyn ydinaluetta, joka puoltaa tanssitaiteen tasa-arvoista saavutettavuutta. Taiteen edistämiskeskus Etelä-Savo myönsi Ristolaiselle vuoden 2014 taidepalkinnon pitkäjänteisestä ja tinkimättömästä tanssitaiteen työskentelystä. Taiteen edistämiskeskus tukee työskentelyä vuonna 2017.

Riina Kalmi

Riina Kalmi on tanssija ja tanssinopettaja Isojoelta, Etelä-pohjanmaalta. Hän valmistui tanssinopettajaksi Turun Taideakatemiasta ja jatkoi tanssiopintojaan Itävallasaa Sead:ssa (Salzburg experimental academy of dance). Riina työskentelee ryhmässä Wee/Francesco Scavetta, jonka viimeisin teos "Lost accidentally" sai ensi -iltansa Oslossa (Dansens Hus). Tanssijantyön lisäksi Riina on opettanut mm. Länsi-Suomen opistolla sekä Pohjanmaan tanssi Ry:n ja Danscentrum Västin ammattilaistunneilla. Hänen omassa liiketaustassaan on vaikutteita nykytanssista, liikeimprovisaatiosta, kamppailulajeista ja Qigongista. Liikkeessä Riinaa kiinnostavat kehollinen läsnäolo, ongelmanratkaisu ja käytännöllisyys.

Artistic statement:
Movement in all its variety of forms is an expression of life. Body as a microcosmos of macrocosmos can teach us about mysteries of life. We move and we change to continue to live. Through movement and awakened awareness we can connect to our intuitive wisdom of body- to unlock the creativity and potential of our being as whole. Everything starts from internal work and progresses into lively and functional relationship with the outer world. 

Sonya Lindfors

Sonya Lindfors (s. 1985) on helsinkiläinen koreografi, esiintyjä ja UrbanApa yhteisön taiteellinen johtaja. Hän opiskeli Teatterikorkeakoulussa, josta valmistui koreografiksi (MA) vuonna 2013. Lindfors on työskennellyt freelancerina vuodesta 2001 lähtien samanaikaisesti nykytaiteen, urbaanin tanssin ja teatterin kentillä. Lindfors viimeisimpiä töitä ovat useilla festivaaleilla kiertäneet teokset NOBLE SAVAGE, SWAG LESSONS ja palkittu teos NOIR?

Lindforsille myönnettiin tänä keväänä Vuoden taiteilija - palkinto sekä TINFO - palkinto. Hän toimii kauden 2017-2018 Zodiakin housekoreografina.

www.sonyalindfors.com

Titta Court

Titta Court  on ahkeroinut tanssijana, koreografina ja opettajana vuodesta 1991 lähtien valmistuttuaan tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun tanssitaiteenlaitokselta. Titta Court. Palattuaan Pohjois-Suomeen vuonna 1997 hän on aktiivisesti tehnyt tanssitaidetta näkyväksi vieden esityksiä poikkeuksellisiin tiloihin, toteuttanut erilaisia monitaiteellisia produktioita ja tehnyt kansainvälistä yhteistyötä.

Paikka, tilanne ja yleisö, kollaboraatio sekä improvisaatio ovat avainsanoja hänen työskentelyynsä. Court on toteuttanut teoksia lukuisiin julkisiin tiloihin, tehtaaseen, yksityisiin koteihin sekä luontoon unohtamatta näyttämöitä ja festivaaleja ympäri Suomen sekä koko Barentsin alueelle. Vuonna 2016 Court toimi kansainvälisen Yhteisötanssifestivaalin taiteellisena johtajana sekä tuottajana ja on toiminut myös kuraattorina sekä mentorina. Court valmistui Skinner Releasing Tekniikan opettajaksi vuonna 2011. Court on myös tanssija-koreografina ryhmässä Rasa Collective, joka tuottaa tanssiteoksia Pohjois-Suomeen. Court nimitettiin Vuoden Yhteisötanssitaiteilijaksi 2014-15.

“Välittömyys ja toisen ihmisen kuuleminen, selkeä eettisyys ja oman suunnan kulkeminen sekä toisaalta monipuoliset yhteistyöt erilaisten yhteisöjen ja yksilöiden kanssa kuvastavat Titta Courtin tekemistä.” Suomen Yhteisötanssi ry

www.tittacourt.com
Kati Korosuo

Kati Korosuo on helsinkiläinen tanssitaiteilija. Hän opiskeli tanssijaksi Suomen Turussa, Philadelphiassa USA:ssa, Tukholmassa Ruotsissa ja viimeisimpänä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa Helsingissä, josta hän valmistui tanssitaiteen maisteriksi vuonna 2011. Tanssijana Kati on luonut uraa lukuisien eurooppalaisten koreografien esityksissä ja sooloteoksillaan hän on kiertänyt useita nykytanssin festivaaleja Suomessa. Kati työskentelee myös esiintyjänä ja esitystaiteilijana, muun muassa Toisissa tiloissa -kollektiivissa. Esiintyjäntyönsä ohella hän on kehittänyt oman taiteellisen praktiikan, tanssitekniikan nimeltä Dances to a Beat (DTB). Hän on opettanut tekniikasta yli 30 työpajaa ja kurssia Suomen lisäksi Belgiassa, Ranskassa, Sveitsissä, Yhdysvalloissa, Israelissa ja Guatemalassa. Vuosina 2017-2019 Kati toimii yhtenä ohjelmavastaavana helsinkiläisessä Teatteri Höyhentämössä. Hän on myös uuden, hetkessä syntyvän koreografian festivaalin, FIC Festivaalin, taiteellinen johtaja.

Dances to a Beat (DTB) on hetkessä syntyvän koreografian tekemiseen tähtäävä tanssitekniikka. Metodi perustuu improvisaatioon, toistoon ja rytmiin, ja se kehittää monia kinesteettisiä taitoja, muun muassa liikkeen tarkkuutta, artikuloitua musikaalisuutta sekä moninaista ilmaisullisuutta ja luovuutta. Tekniikka pakottaa harjoittajansa pysymään hetkessä, kieltäytymään itsensä ja omien valintojensa tuomitsemisesta sekä luottamaan intuitiivisesti kehoonsa rakentuneeseen tietoon. DTB:ssä jokaisen oma emotionaalinen ja kehollinen historia ovat samanaikaisesti läsnä ja irtipäästettävissä. Tekniikan harjoittaminen auttaa ymmärtämään ja arvostamaan yksilön merkitystä osana kokonaisuutta, ja toisaalta se saa näkemään kokonaisuuden yksittäisten osien ja tekijöiden summana. Yksilö on vain pieni osa kokonaisuutta, mutta kokonaisuutta ei ole tai se ei ole sama, ilman jokaista yksilöä. Pienikin liike on merkitykseltään suuri, ja kaikista suurikin liike on vain yksi osa kokonaisuudesta.

 
vimeo.com/korosuo

Vincent Jonsson

3D knowledge production by Vincent Jonsson

I work with learning and pedagogy in a 3D way, a multidimensional way. That means that the passing of information is not only happening from the teacher to the students, a 2D way, but rather happening in all directions, and everybody in the room can learn from anything. I want to facilitate a multidimensional knowledge production and through this boost the students' own analyzing, problem solving and creative thinking. I am trying to present the students to a learning situation where they can feel free to teach themselves, were they can find their own motivation to work and learn, a space where learning can happen. So the students can take ownership of the work and the learning and learning experience. I want the students to get tools that they can apply to their own interests and practices. 
Eleni Pierides

Eleni Pierides (1986) on kokkolalaislähtöinen tanssitaiteilija. Hänellä on yli vuosikymmenen kansainvälinen kokemus tanssin vapaalla kentällä. Oman taiteellisen työn ohessa Eleni tekee säännöllisesti yhteistyötä suomalaiskoreografien kanssa (mm. Anna Mustonen, Taneli Törmä, Mia Malviniemi), opettaa Kokkolan seudulla tanssia eri ikäisille, sekä ruokkii uteliaisuuttaan ja yhteistyöhaluaan niin akateemisella tutkimustyöllä kuin luottamustehtävillä. Eleni valmistui maisteriksi dance partnership-ohjelmasta Tanskan Valtiollisen Esitystaiteen koulusta (Den Danske Scenekunstskole København) vuonna 2016. Helmikuusta 2017 lähtien hän on vastannut Keski-Pohjanmaan kansanopiston tanssitaiteen linjasta.

Janne Aspvik

Janne Aspvik on Kokkolasta lähtöisin oleva, nykyisin Helsingissä asuva, ammattilaisnykytanssija. Hänellä on tanssitaiteen kandidaatin tutkinto Teatterikorkeakoulusta ja hän on työskennellyt tanssijana mm. Tero Saarisen, Elina Pirisen, Janina Rajakankaan, Liisa Pentin, Mikko Hyvösen, Petri Kekonin, Alpo Aaltokosken, Maya M. Carrollin ja Philip Bergmannin teoksissa. 2016 hän vastaanotti stipendin Stina Krookin säätiöltä ja osallistui David Zambranon kuukauden pituiselle EXIN kurssille.

Elina Hauta-aho
Elina Hauta-aho on helsinkiläinen tanssitaiteilija, jonka juuret ovat Etelä-Pohjanmaalla. Hän valmistui Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemiasta (AMK) tanssinopettajaksi 2006 sekä Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi 2008. Elina on toiminut valmistumisensa jälkeen freelancer tanssitaiteilijana pitäen sisällään opetustyöstä sekä tanssijan- ja tuottamistyötä. Hän on perustajajäsen eri vapaista taiteilijoista koostuvissa esiintyvissä ryhmissä: Vivarium Kollektiivi, Public Address, Kuumat Putket ja Quicksand Kabaree. Lisäksi hän on tehnyt töitä eri koreografien kanssa (mm. Ervi sirén, Jenni Kivelä, Ervi Sirén jne). Elina on opettanut Kälviällä tanssilinjalaisia vuodesta 2008 lähtien tuntiopettajana sekä toimi linjan vastuuopettajana 2014-15. Muita hänelle tärkeitä opetustöitä ovat olleet poikkitaiteelliset kesäkurssit erityistä tukea tarvitseville aikuisille Lehtimäen Opistolla vuodesta 2008.

Tanssiopettajia edellisiltä vuosilta

Marjo Lahti Fredi Tammela Terhi Kuokkanen Milla Koistinen Minja Mertanen Tarja Rinne Kati Raatikainen Linda Priha Anni Rissanen Jaana Kovanen Antti Lahdesmäki Giorgio Convertito Elina Hauta-aho Anniina Aunola
Viimeksi muokattu: 21.8.2017