Puhetta tukeva ja korvaava kommunikointi- verkkokurssi
- Etusivu
- Osuvakoulutus Oy
- Koulutus
Tavoite
Kurssilainen saa tietoa ja käytännön vinkkejä puhetta tukevasta ja korvaavasta kommunikaatiosta sekä oppii hyödyntämään erilaisia kommunikoinnin keinoja arkipäivän tilanteissa.
Kohderyhmä
Kaikille avoin.
Sisältö
Kurssilla tutustutaan erilaisiin puhetta tukeviin ja korvaaviin kommunikointimenetelmiin. Kurssilla saat tietoa mitä kommunikointi on sekä ideoita ja vinkkejä arkipäivän kommunikaatio- ja vuorovaikutustilanteisiin.
Kurssi toteutetaan teamsissa verkko-opetuksena klo 9.00- 14.00.
Alustava päivän ohjelma ja sisältö:
1. päivä
• 9 - 10.30 (2 oppituntia) Mitä kommunikointi on? Vuorovaikutus ja asenteet.
Ensitietoa puhetta tukevista ja korvaavista kommunikaatiomenetelmistä sekä niiden oppimisesta.
• 10.30 - 10.45 Tauko
• 10.45 - 11.30 (1 oppitunti) Kommunikointi
Käytännön vinkkejä ja ideoita kommunikointiin ja erilaisiin vuorovaikutustilanteisiin.
(mm. kuvat, piirtäminen, kirjoittaminen)
• 11.30 - 12.30 Ruokatauko
• 12.30 - 14 (2 oppituntia) Viittomakommunikaatio. Viittomat: Ydinsanat, paikat
Arkipäivän toimintoihin liittyviä viittomia.
2. päivä
• 9 - 10.30 (2 oppituntia) Kuvakommunikaatio ja toiminnanohjaus. Käytännön vinkkejä ja ideoita. (yksittäiset kuvat, toimintataulut, kuvakansiot, kommunikointiohjelmat)
• 10.30 - 10.45 Tauko
• 10.45 - 11.30 (1 oppitunti) Arjen strukturointi
• 11.30 - 12.30 Ruokatauko
• 12.30 - 13.15 Viittomakommunikaatio. Viittomat: Kysymyssanat, värit, tunteet
• 13.15-14.00 Opitun yhteenveto ja keskustelua.
Hakuajan päättymisen jälkeen sinulle lähetetään Teams-linkki hakulomakkeessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Huolehdithan, että hakulomakkeessa on se sähköpostiosoite, jolla osallistut kurssiin.
Lisätietoja
kouluttaja: Mirva Kittilä, tulkki ja kommunikaatio-ohjaaja, Viittoen Oy
Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi
Hakuajan päättymisen jälkeen peruutetusta kurssipaikasta veloitamme 30% kurssin hinnasta. Peruttamattomasta kurssipaikasta veloitamme koko kurssimaksun. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Koulutusmaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24§) Keski-Pohjanmaan kansanopistolla on oikeus peruuttaa koulutus, mikäli ryhmäkoko jää liian pieneksi.
Laajuus
10 tAjankohta
17.1.2023 -18.1.2023Paikka
KälviäOppilaitos
Keski-Pohjanmaan kansanopistoHinta
80 €Hakeminen
Ilmoittautuminen päättyyinfo.kansanopisto(at)kpedu.fi
Yhteystiedot
Keski-Pohjanmaan kansanopistoKysy koulutuksesta
Puhelin: 040 8085 035
Sähköposti: info.kansanopisto(a)kpedu.fi
Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen palvelukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.
Lue lisääKokkolalainen Olli Ontronen oli jämähtänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkaisee -mentaliteetin sopivan hänen luonteelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.
Lue lisääTerveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoimapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sellaiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikarinen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasuntoon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.
Lue lisääSanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.
Lue lisääKokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.
Lue lisääYli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.
Lue lisääViisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.
Lue lisääEnsihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.
Lue lisääSosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin.
Lue lisääPiia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.
Lue lisääMuut vastaavat koulutukset
HAKUAPUA!
Hakijapalvelut 040 808 5010
hakijapalvelut(a)kpedu.fi
INFO 040 808 5566
Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA
Tiedustelut: info(at)kpedu.fi
Kirjaamo: kirjaamo(at)kpedu.fi
