Perinnerakentamisen jatkokurssi

Tavoite

Kurssin tavoitteena on lisätä tietoa perinteisistä rakennustavoista. Kurssilla perehdytään hirsirakentamiseen käytännön tekemisen avulla ja opetellaan hirsityökalujen käyttöä.

Kohderyhmä

Jatkokurssi on suunniteltu Perinnerakentamisen perusteet- kurssin Keski- Pohjanmaan kansanopistolla suorittaneille henkilöille.

Sisältö

Jokainen kurssilainen valmistaa muutaman varvin korkuisen, noin 1x1 metrin hirsikehikon pelkkahirrestä lohenpyrstöliitoksin. Kehikko soveltuu esimerkiksi kaivon suojaksi tai roskakatoksen pohjaksi.

Toteutus
la 1.10- klo 14.30-17.00
la - su 8.-9.10. klo 8.30-14.30
la – su 15.-16.10. klo 8.30- 14.30

Kurssi toteutetaan lähiopetuksena Keski-Pohjanmaan kansanopistolla. Kurssille otetaan 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja

Kouluttaja: Riku Halmeenpää, filosofian maisteri, restaurointikisälli
Kurssimaksu 195€, omat hirret ja työkalut mukaan.
Kurssimaksu 195€ + 250€ sisältäen 14 metriä hirttä ja työkalukorvauksen. Materiaalimaksu ja työkalukorvaus maksetaan kouluttajalle.
Molemmat kurssihinnat sisältävät luentomateriaalit ja kurssipäivien lounaat.

Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Nivalalainen Henna Parttimaa opiskelee nyt toista vuotta nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Ala valikoitui yläkoulun yhteishaussa hieman sattumalta.

Lue lisää

Valtteri Konttila valmistui nuoriso- ja vapaa-ajanohjaakaksi, ja työskentelee tällä hetkellä erityisryhmien ohjaajana. 

Lue lisää

Kun 17-vuotias Kannuksesta kotoisin oleva Rianne Särkioja aloitti opintonsa Kpedun Kälviän toimipaikassa, muutti hän samalla ensi kertaa omilleen. Hän kertoo, että ensimmäiset päivät asuntolassa olivat jännittäviä.

Lue lisää