Monikulttuurisuusosaaminen ohjauksessa -verkkokoulutus, 20.10.2022

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on tarjota työpaikkaohjaajina tai mentoreina toimiville henkilöille tukea ohjaustyöhön sekä kehittää ja tiivistää työelämän ja oppilaitoksen välistä yhteistyötä.

Kohderyhmä

Työpaikoilla opiskelijoita ohjaavat työpaikkaohjaajat.

Sisältö

Koulutuksessa hankit osaamista monikulttuurisesta ohjausosaamisesta, kulttuurien välisestä erovaisuuksista sekä kieli- ja kulttuuritietoisesta ohjauksesta työpaikkaohjaajana toimimisen tueksi. Lisäksi koulutuksen sisältönä on erilaiset ohjaukseen liittyviä menetelmät ja materiaalit, joita voit hyödyntää monikulttuurisen opiskelijan ohjaustilanteissa.

Koulutus koostuu itsenäisestä opiskelusta ja ohjatusta verkkokeskustelusta.

• To 13.10.2022 Koulutuksen materiaali ja kutsut lähetetään osallistujille
• To 20.10.2022 klo 8.30-10.30 Verkkokeskustelu

Lisätietoja

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostitse kouluttajalta ohjeet koulutuksen suorittamiseen. Kaikki oppiminen tapahtuu verkossa: materiaaliin perehtyminen, osaamistesti, valmistautuminen ja osallistuminen kahteen verkkokeskusteluun. Verkkokeskustelut vetää kouluttaja ja niihin osallistuvat kaikki koulutukseen osallistuneet. Koulutukseen osallistumisesta saa osallistumistodistuksen.

Lisätietoja koulutuksesta:
Johanna Herrala
p. 040 359 6239, johanna.herrala@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Keski-Pohjanmaan kansanopistossa on voinut parin vuoden ajan opiskella hyvinvointivalmentajaksi. Hyvinvointivalmennus sopii jokaiselle, joka kokee haasteita jaksamisensa kanssa tai haluaa muutosta parempaan suuntaan millä tahansa hyvinvointinsa osa-alueella. 

Lue lisää

Kaustislainen Tiina Palosaari on toiminut työpaikkaohjaajana miltei 17 vuoden ajan. Hän toteaa, että vaikka ohjaaminen ottaa, se myös antaa. Hänelle se on antanut muun muassa hienoja kokemuksia, uusia työkavereita ja jopa ystäviä.

Lue lisää

Kuljetusalan yrittäjä Jarmo Möttönen on kouluttanut useita työntekijöitä koulutus- ja oppisopimuksen avulla. 

Lue lisää

Leanin mukainen ajattelumalli on ollut arkipäivää Meriuksella jo vuosien ajan, ja keväästä lähtien sitä on ryhdytty systemaattisesti toteuttamaan. Operatiivinen johtaja Toni Uunila kertoo, että Lean-ajattelun yksi keskeinen ajatus henkilöstön hyvinvoinnista, osaamisesta ja motivaatiosta huolehtiminen.  

Lue lisää