Doulakurssi

Tavoite

Doulakurssin jälkeen osaat toimia doulana ja tiedät doulapalvelun edut, mahdollisuudet ja rajoitukset.

Doulakurssin jälkeen saat nimesi Doulesin ylläpitämälle koulutuksen käyneiden doulien listalle, josta asiakkaat voivat varmistaa koulutuksesi. Samalla saat listalle linkin omalle kotisivulle, että koulutettua doulaa etsivät asiakkaat löytävät sinut.

Mahdollisimman laadukkaiden doula-palvelujen tarjoamiseen, suositellaan kurssin jälkeen opintojen jatkamista sertifioituneeksi doulaksi. Doulakurssin käyneille henkilöille kouluttaja kertoo tästä mahdollisuudesta lisää. Doulakurssilla ei kuitenkaan edellytetä jatko-opintoihin hakeutumista, vaan se on täysin vapaaehtoista.

Pääset myös koulutuksen käyneiden FB-ryhmään, missä saat tukea doulapalvelun rakentamisessa sekä vertaistukea erilaisiin asiakastilanteisiin. Doulaus on itsenäistä ja siten myös välillä yksinäistä, joten vertaisryhmä tuo tarvittavaa tukea sinulle.

Kohderyhmä

Doulakurssi perustuu kansainvälisesti doulakurssiin, jonka sisältö on hiottu vuosikymmenien saatossa juuri sellaiseksi, että saat kurssilta doulatoimintaan hyvät valmiudet. Kurssin jälkeen tiedät, mitä tehdään ensimmäisestä yhteydenotosta jälkitapaamiseen, ja saat työkaluja tukea synnyttäjää ja muita tukihenkilöitä synnytyksen aikana. Doulakurssi on kaikille avoin.

Sisältö

Doula tukee perheitä heidän valitsemallaan tiellä tarjoten henkistä, fyysistä ja tiedollista tukea perheiden valmistautuessa synnytykseen, synnytyksessä sekä sen jälkeen. Kun haluat olla tukemassa perheitä yhä kokonaisvaltaisemmin, niin doulana saat olla mukana ja tukena plussauksesta synnytykseen ja odotusaikaan. Se on todella antoisaa!

Kurssi sisältää ennakkoon käytävän synnytysvalmennuksen verkkokurssin Synnytyksen ABC:n sekä lyhyen ennakkotehtävän. Verkkokurssi antaa sinulle hyvän pohjan ymmärtää doulapalvelun perusteet ja kurssin sisällön paremmin.
Verkkokurssiin ja ennakkotehtävään voit varata aikaa yhteensä noin 8-12 tuntia.
Keski-Pohjanmaan kansanopistolla tapahtuvan lähiopetuksen aikataulu on:
15.10. klo.9.00 – 18.30 (10h)
16.10. klo. 9.00 - 17.00 (8h)

Lisätietoja

Kouluttaja: Kurssin pitää doulakouluttaja Marjaana Siivola. Marjaana on kouluttanut ja valmentanut synnytyksen parissa vuodesta 2012. Marjaana vastaa tämänkin koulutuksen sisällöstä ja toteutuksesta.

Marjaana on ammatillinen opettaja, DI, tekniikan lisensiaatti ja tutkija. Synnytyksen parissa hän on saanut DONAn doulasertifioinnin 2013, doulakouluttajasertifioinnin 2016, synnytysvalmentaja sertifioinnit CAPPA (2014), Hypnosynnytys (2019), Lamaze(2019) ja Birthlight Aquanatal Yoga ohjaaja (2019). Hän on Synnytyksen ABC:n verkkokurssin kehittäjä ja kirjoittanut/lukenut ekirjan Synnytyksen lyhyt oppimäärä.

Kurssihinta sisältää opetuksen lisäksi lähipäivien lounaat ja omatoimikahvit. Päivälliseksi voit ottaa mukaan omia eväitä, käydä lähikaupassa tai tilata lähistöltä keskipohjalaiseen henkeen tuunattuja pizzoja.

Kansanopistolla voi yöpyä edullisesti (2 hh / 35€ / yö, sis. omatoimiaamupala, vuodevaatteet ja pyyhkeet). Synnytyksen ABC- verkkokurssille saat tunnuksen ilmoittautumisajan päätyttyä.

Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää