Tavoite
Koulutuksen tavoitteena ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaminen tai tutkinnon osien suorittaminen.
Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija osaa toimia mm. asiakaspalvelussa, valmistella tai valmistaa toimipaikan tuotteita tai palveluja myyntiä varten sekä myydä tuotteita tai palveluita sekä rekisteröidä myyntiä.
Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki mm. tuntee eri raaka-aineet sekä elintarvikkeet, osaa valmistaa terveellistä, maukasta sekä ravitsevaa ruokaa (mukaan lukien erityisruokavaliot), tekee yhteistyötä työryhmässä toimiessaan ruoanvalmistustehtävissä ja asiakaspalvelussa, hallitsee hygieniaosaamisen.
Työpaikkoina voivat olla esim. erilaiset lounas-, A la carte- ja henkilöstöravintolat, suurkeittiöt, kahvilat ja cateringalan yritykset.
Lue lisää työllistymismahdollisuuksista: https://www.kpedu.fi/hakijalle/opiskelijatarina/laajasti-ty%C3%B6llistymismahdollisuuksia
Kohderyhmä
Haku on tarkoitettu ensisijaisesti nuorille, lukion tai ammatillisen opetuksen päättäneille.
Sisältö
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkinto koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp).
Aikaisemmin hankittu osaaminen otetaan huomioon, ja henkilökohtaistaminen vaikuttaa opintojen sisältöön ja kestoon.
Opiskelu tapahtuu joustavasti työpaikoilla, oppilaitoksessa ja virtuaalisissa ympäristöissä.
Linkki tutkinnon perusteisiin
Lisätietoja
Ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä koulutusrahastosta. Katso hakukriteerit www.koulutusrahasto.fi
Lisätietoja koulutuksesta:
tutkintovastaava Leena Roukala, p. 040 808 5069
Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi.
Hakijapalvelut, 040 8085010
hakijapalvelut(at)kpedu.fi
7.8. alkavaan koulutukseen on varattu 4 opiskelupaikkaa aikaisemman tutkinnon suorittaneille hakijoille.
Hakijat haastatellaan. Hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päätyttyä haastattelun sopimiseksi.