Perhon ratsastuskoulu

SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu

 1. Etusivu
 2. Hevosalan palvelut
 3. Perhon ratsastuskoulu

 

Tervetuloa ratsastamaan Perhon Ratsastuskouluun!

Perhon ratsastuskoulu on Suomen ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu Keski-Pohjanmaan ammattiopiston yhteydessä. Ammattiopisto omistaa hevoset, joita käytetään sekä hevosenhoitajaopiskelijoiden koulutuksessa että ratsastuskoulun toiminnassa.

Ratsastuskoulu tarjoaa ratsastustunteja ja kesäisin ratsastusleirejä. Talvikaudella 6-12-vuotiaille lapsille järjestetään hevoskerho, jossa tutustutaan hevosiin ja hevosen hoitoon.

Pitkin vuotta järjestetään erilaisia hevosalan yleisötapahtumia.

Yhteyshenkilöt

Ratsastuskoulun numero 040 807 3561

Ratsastuskoulusta vastaa Arja Huttunen (arja.huttunen(at)kpedu.fi), puhelin 040 808 5056

Voit seurata meitä

Facebookissa Perhon Ratsastuskoulu (Kpedu Perho)
Instagramissa perhonratsastuskoulu

Varsapihatto 

Tarjoamme syksystä 2020 kevääseen 2021 pihattopaikkoja kylmäpihatossa tämän kesän varsoille.

Pihattopaikka maksaa 250e/kk, sisältäen pihattopaikan, hoidon, heinän ja väkirehut (kaura, suola, black horsen kivennäinen ja breeder). Varsat totutetaan käsittelyyn ja valjastukseen opiskelijoiden tuntien puitteissa.

Heppakerho

Heppakerho jatkuu syksyllä!

Syksystä kevääseen järjestetään heppakerho 6-12 vuotiaille. Heppakerhossa tutustutaan hevoseen eläimenä, sekä sen hoitoon ja käsittelyyn.

Ratsastustunnit

Tarjoamme monipuolisia ratsastustunteja niin aloittelijoille kuin osaavammille ratsastajille, rehdeillä ja osaavilla hevosilla. Lähes joka tunnille mahtuu vakioratsastajien lisäksi irtotuntilaisia. Myös kaveri-/työporukoille tms. mahdollisuus järjestää omia tunteja. Ratsastuskoulun toiminnasta vastaa ammattiopiston henkilökunta yhdessä hevosharrasteohjaajaopiskelijoiden kanssa.

Olemme siirtymässä käyttämään HOPOTI -järjestelmää, voit halutessasi tutustua siihen etukäteen linkistä. Ohjeistamme käytössä, kun saamme järjestelmän käyttöömme.

Vakiotunnit kaudelle 2019-2020

 • Ma 17-19 valmennusryhmä (parilliset viikot)
 • Ti 17-18 alkeis
      18-19 jatko 1
 • Ke 17-18 jatko 1
        18-19 jatko 2
  Pe 17-18 jatko 2

Tuntikuvaukset

Alkeisryhmä, ensimmäiset 15min laitetaan yhdessä ratsut kuntoon, ratsastusta 30min taluttajan kanssa ja 15min puretaan hevoset varusteista. Alkeisryhmässä siis opetellaan ratsastuksen lisäksi tärkeää hevosen hoitoa, jokainen ratsastaja oppii varustamaan hevosensa itse. Lisäksi lyhyempi 30min ratsastusaika sopii myös pienemmille! 

Jatko 1 tunnilla opetellaan ratsastuksesta lisää käynnissä ja ravissa. Perusasiat tulisi onnistua jo jossain määrin (hevosen pysäytys, liikkeelle lähtö ja ohjaaminen), mutta tunneilla on mahdollisuus myös taluttajaan. 

Jatko 2 tunnilla vahvistetaan jo osattuja asioita ja opetellaan vaikeampia asioita. Jatko 2 tunneilla käytössä kaikki askellajit, eli hevoset tulee hallita jo itsenäisesti ja varmasti. 

Valmennustunti maanantaina joka toinen viikko. Valmennuksissa pyritään parantamaan osaamista ajatuksena kilpaileminen/tavoitteellinen valmentautuminen. Tunti on tarjolla meidän vakioratsastajille, jotka ratsastavat myös toisen viikkotunnin. Valmennusryhmäläiset ovat myös Kpedun opiskelijoiden lisäksi etusijalla ulkopuolisten valmentajien tunneille/kursseille (esim. Veera Peltokangas), sekä kilpailuihin! Tuntihinta normaali 20€/h (HUOM: ulkopuolisilla valmentajilla omat hinnastot)

Kaikille tunneille otetaan max 5 ratsastajaa ja tunti järjestetään, kun ratsastajia on vähintään kaksi. 


Irtotunteja saa varaamalla numerosta 040 807 3561

Tenavatalutukset

Tenavatalutukset sopii 3-8 vuotiaille hepoista innostuneille, jotka haluavat kokeilla ratsastusta kilteillä ratsuilla ohjattuna ja avustettuna

Kyselyt ratsastuskoulun numerosta!

Tiedustelut:

040 807 3561 Ratsastuskoulu

Hinnasto

Ratsastuskoulu:

Irtotunti 20e
Irtotunti, puoli tuntia 15e
Irtotunti omalla hevosella 15e
Tenavatalutus (20min) 10€

10-kerran kortti 180e
5-kerran kortti 90e

10-kerran kortti omalla hevosella 140e
5-kerran kortti omalla hevosella 70e

Maneesin vuokraus:

Kerta (muita saa olla maneesissa) 10e
Kuukausikortti 50e

Yksityisvaraus 40e/h


Ratsastuskoulun hevoset

PIKA: puoliveritamma, s. 2001, kiltti kaikentasoisille sopiva
VELMU WAAN, "VELLU": suomenhevosruuna, s. 2004, kiltti kaikentasoisille sopiva
VEREENA, "VERA": torinhevostamma, s. 2004, kiltti lähes kaikentasoisille sopiva
VAHURI, "VILI": suomenhevosruuna, s. 2010, kiltti mutta hieman isoliikkeinen, silti kaikentasoisille sopiva
EHE, "EPPU": eestinhevostamma, s. 2008, kiltti kaikentasoisille sopiva poni
TERHI: shetlanninponitamma, s.1992, kiltti ja tekee maskotin hommia erilaisissa tilanteissa, sekä on mukana heppakerhossa ja tenavatalutuksissa
TOPELLI, "TOPI": suomenhevosruuna, s. 2011, kiltti kaikentasoisille sopiva
VILI VILHELMI,"VILHELMI": suomenhevosruuna, s.2005, kiltti kaikentasoisille sopiva TOISTAISEKSI RATSASTUSKOULUN KÄYTÖSSÄ
SATKUN TÄHTI, "MÖRKÖ": suomenhevosruuna, s. 2012, kiltti, mutta opettelee vielä lisää ratsunhommia
CAPTAIN'S CAPADE, "KAPU": puoliveriruuna (KWPN), s.2007, osaava ja kiltti isosta koostaan huolimatta

Leirit

Leireistä tietoa omalla välilehdellään!

Tapahtumat

 

Tilat

Maneesitallilla asuvat ammattiopiston omistamat hevoset. Tallissa on 10 sisäkarsinaa, ulkokarsina, varsapihatto, pesukarsina, varustehuoneet, heinävarasto ja lantala. Toisessa päässä rakennusta on maneesi ja toisessa päässä talli. Yläkerrassa on luokkatila ja kahvio, joista molemmista on hyvät näkymät sisälle maneesiin.

Kärkelän tallilla on 11 karsinaa, valjastuskatokset, varustehuoneet ja kengityspaja sekä pakkopilttuu eläinlääkärin toimintoja varten. Tallilla asuu pääasiassa opiskelijoiden ja henkilökunnan hevosia.

Maneesimme on tilava, kuitupohjainen ja lisäksi siellä on useita isoja peilejä. Meiltä löytyy myös monipuolinen estekalusto sekä kouluaidat. Maneesin vieressä sijaitsee hevosten kävelytyskone. Maneesia vuokrataan myös koulun ulkopuolisille henkilöille hintaan 10€/kerta.

Iso ulkokenttä on hiekkapohjainen ja valaistu, joten sitä voi käyttää myös hämärän aikaan. Vesa Peltokankaan suunnittelema maastoesterata valmistui kesällä 2013.

Ammattiopistolle otetaan varsoja lukuvuoden ajaksi kasvamaan kylmäpihattoon. Talven aikana varsat opetetaan ohjasajolle ja käsittelylle.

Yhteystiedot

Perhon ratsastuskoulu, 040 807 3561, Haanentie 26, 69950 Perho

Arja Huttunen (arja.huttunen@kpedu.fi), puhelin 040 808 5056