Oppisopimuskoulutus nuorille

peruskoulusta oppisopimukseen

Nuorten oppisopimuskoulutusta kehitetään osana nuorisotakuuseen liittyviä toimenpiteitä.

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava ohjelma (VALMA)

Nuori - mietitkö mikä ammattiala kiinnostaisi tai onko ammatillinen tulevaisuutesi vielä epävarma?


VALMA voi olla väylä oppisopimuskoulutukseen. Osana VALMAN opintoja voit hakeutua oppisopimuksen ennakkojaksolle, jossa tavoitteenasi on tutustua sinua kiinnostavaan ammattiin/työhön.  

Monelle nuorelle on luontevampaa oppia ammatti käytännön työtehtävien kautta. Aidossa oppimisympäristössä työskentely motivoi. Ennakkojakson aikana työnhakija ja työnantaja voivat arvioida omista näkökulmistaan oppisopimuskoulutuksen edellytyksiä riskittömästi. Tämä auttaa yritystä oikean työntekijän löytämisessä. Ennakkojakso ei ole työsuhde, eikä sen ajalta makseta vielä palkkaa. Ennakkojakson kesto ja tavoitteet sovitaan yhdessä työnantajan kanssa.

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa valmistavan koulutuksen haussa osoitteessa opintopolku.fi.

Nuorten aikuisten osaamisohjelma

Nuori - oletko töissä, mutta ammatillinen koulutus unohtui muihin nuoruuden kiireisiin?

Nyt sinulla on mahdollisuus hankkia ammatillinen koulutus joustavasti oppisopimuksella. Opinnot suunnitellaan sinulle henkilökohtaisesti, pääosa opinnoista on työpaikalla tapahtuvaa koulutusta normaalissa työsuhteessa. Opinnoissa otetaan huomioon myös aikaisemmin hankkimasi osaaminen.

Nuorten aikuisten osaamisohjelman kohderyhmänä ovat 20-29 -vuotiaat, perusasteen tutkintoa vailla olevat nuoret.

Oppisopimus voidaan solmia henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaan  joko perustutkinto-, ammattitutkinto-, tai erikoisammattitutkinto-tavoitteisena.  Opintoihin on mahdollista saada myös yksilöllistä lisätukea ja ohjausta.

Nuorille suunnatut oppisopimus palvelut

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisätietoja kaikista nuorten oppisopimuskoulutuksista Hannele Häli, p. 040 359 6243, hannele.hali(a)kpedu.fi

 

Lehdet

Tutkinnon osa -tavoitteiset oppisopimukset

Nuori - oletko alle 25 -vuotias ja vailla ammatillista koulutusta tai oletko työssä, johon sinulla ei aiemmin ole ollut mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella?

Nyt sinulla on mahdollisuus kouluttautua oppisopimuksella myös ns. kapea-alaisiin työtehtäviin, joihin oppisopimusta ei ole aiemmin voinut solmia.

2+1 mallilla oppisopimukseen ja töihin

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä haluaa tarjota opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa viimeinen opiskeluvuosi oppisopimuskoulutuksella, eli opiskella tutkinto valmiiksi käytännönläheisesti ja alan työkokemusta hankkien.
Viimeksi muokattu: 4.1.2018