Ajankohtaista

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijalle Halima Abdelmagidille valtakunnallinen maahanmuuttajaopiskelijastipendi

28.11.2019 klo 12:52

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opiskelijalle Halima Abdelmagidille on myönnetty valtakunnallinen maahanmuuttajaopiskelijastipendi. Valintapäätöksen teki korkeatasoisten hakemusten joukosta Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n hallitus.


Abdelmagidille luovutettiin stipendi ja kunniakirja Kokkolan Ammattikampuksella 28.11. järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa.  


Abdelmagid on erittäin motivoitunut ja innostunut opiskelija, joka on suoriutunut opinnoistaan kiitettävästi. Työelämän, opettajien ja toisten opiskelijoiden hänestä antama palaute on ollut erinomaista luokkaa. 


Abdelmagid haluaa jatkuvasti oppia uutta ja kehittää itseään sekä myös auttaa ja ohjata muita opiskelijoita. Hänellä on myös taito motivoida ja ohjata opiskelukavereitaan oppimaan.


Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa Abdelmagid opiskeli ensin vuoden ammatilliseen koulutukseen valmentavassa VALMA-koulutuksessa, jonka jälkeen hän aloitti elokuussa 2018 puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammatillisen perustutkinnon suorittamisen.


Abdelmagid oli kesätöissä tänä vuonna Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa SOL Palvelut Oy:llä työskennellen leikkausosastolla. Työnantaja olisi halunnut palkata Abdelmagidin heti työsuhteeseen, mutta hän halusi suorittaa ensin opintonsa loppuun.


Toimitilahuoltajan ammattiin Abdelmagid on näillä näkymin valmistumassa ensi vuoden toukokuussa.


Ennen Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa opiskeluaan Abdelmagid suoritti maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen ja suomen kielen intensiivikoulutuksen.


Abdelmagid on sudanilainen suurperheen äiti. Perhe muutti Suomeen lokakuussa 2015 Egyptistä, jossa he asuivat 17 vuotta.


Halima Abdelmagidin lisäksi maahanmuuttajastipendi on myönnetty valtakunnallisesti neljälle muulle ammattiin opiskelevalle maahanmuuttajalle.


AMKE ry:n 84 koulutuksen järjestäjä -jäsentä kouluttaa noin 96 % ammattiin opiskelevista aikuisista ja nuorista.

 

Stipendi Halima Abdelmagidille