Luova Kampus

Metsäkonesimulaattori

Turvallista ja taloudellista metsäopetusta uuden metsäkonesimulaattorin avullaKomatsu metsäkonesimulaattori ja opettaja Joonas Tuikkanen

Luova Kampus 2020 -hankkeen ansiosta Kannukseen saapui toukokuussa 2020 uusi Komatsu KF500 metsäkonesimulaattori. Uusi simulaattori mahdollistaa opiskelijoille turvallisen, taloudellisen, monipuolisen ja vuorovaikutteisen oppimisympäristön metsäkoneen käytön opiskelun aikana. Komatsu KF500 –simulaattori on varustettu ajo- ja hakkuukoneohjelmistolla, mikä mahdollistaa molempien työlajien harjoittelun.

Metsäopettaja Joonas Tuikkanen: Metsälle tuoksuvat terveiset Kannuksen toimipaikasta!

Komatsu KF500 esite

Monitoimisimulaattori

Simulaattori pienentää käyttökustannuksia ja ympäristörasitusta maatalousopetuksessa Tenstar_simulaattori_300px

Kesäkuussa 2020 Kannuksen toimipaikkaan saapui Tenstar monikäyttösimulaattori, joka on yksi Luova Kampus 2020 -hankkeen investoinneista. Simulaattorilla voidaan harjoitella useiden työkoneiden  käyttöä, vaihtoehtoina ovat mm. traktori ja peräkärry, kaivinkone, pyöräkuormaaja ja kurottaja. Tenstar simulaattorissa on kolme pystynäyttöä edessä ja yksi vaakanäyttö takana. Alhaiset investointi- ja käyttökustannukset ja minimaalinen ympäristörasitus ovat lisähyötyjä, jotka tekevät simulaattorista loogisen valinnan opetuskäyttöön. Simulaatio-opetus on tehokas, turvallinen ja ympäristöystävällinen tapa hankkia osaamista.

Tenstar simulaattorin esite

Katso video traktorin koeajolta

Euroopan unioni Euroopan aluekehitysrahasto Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020