Datanomiopinnoista potkua yrittäjyyteenTeea Tähtinen

Datanomiksi valmistunut Teea Tähtinen kertoo olevansa siinä mielessä poikkeus alalla, että naista kiehtoo tietokoneissa nimenomaan itse laitteisto, eivät niinkään ohjelmistot. Jo Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutuksessa suorittamissaan datanomiopinnoissa Tähtinen suuntautui laitteistopuolelle, ja parhaillaan hän opiskelee Nivalassa ICT-asentajaksi. Tähtisellä onkin selvät sävelet tulevaisuuden suhteen.

– Olen aina tykännyt värkätä koneiden kanssa, ja nyt kun olen opiskellut alaa tiedän, että haluan tehdä tästä itselleni ammatin. Haaveissani on alan yrittäjyys, mutta ennen yrityksen perustamista haluan vielä syventää tietojani opiskelemalla, nainen kertoo.

Datanomi-koulutuksesta Tähtinen kertoo saaneensa hyvän pohjan suunnata alalle.

– Minulla oli jo jonkun verran pohjatietoa, mutta opin paljon uuttakin asiaa. Lähiopetusta meillä oli iltaisin ja viikonloppuisin, mikä tuntui välillä työn ohessa aika raskaalta. Onneksi työni henkilökohtaisena vapaa-ajan avustajana on joustavaa, joten aikaa opiskelullekin löytyi aina jostakin välistä, Tähtinen kertoo.

Opiskeluporukan Tähtinen kertoo olleen hyvin sekalainen joukkio.

– Osa oli vanhempia, osa nuorempia. Jotkut halusivat itselleen uuden ammatin, jotkut taas vain kartuttivat tietojaan. Suuntautuminenkin vaihteli toimistotöistä meihin laitteistojen värkkääjiin.

Datanomiopintoihin kuuluu myös muutaman kuukauden työssäoppimisjakso, jonka aikana Tähtinen kertoo nähneensä ja oppineensa paljon siitä, mitä työ on oikeassa työelämässä.

Yrittäjäksi Tähtistä vetää itsenäisyys ja halu auttaa ihmisiä heidän käytännön ongelmissaan. Ainakaan tällä hetkellä kilpailua ei kovasti ole, joten Tähtisen unelmalla lienee hyvä mahdollisuus toteutua.

Viimeksi muokattu: 5.11.2015