Petra Saarikettu

Kälviältä eväät työelämään

Toimintaterapeutti ja seksuaalineuvoja Petra Saarikettu on kouluttautunut aktiivisesti työnsä ohella. Hän on osallistunut Keski-Pohjanmaan kansanopistossa sekä lyhytkestoisiin täsmäkoulutuksiin että pidempikestoisiin koulutuksiin. Elokuussa hän valmistui Kälviältä NLP-practitioner-koulutuksesta.

– Koulutus kesti vajaan vuoden, ja sisällöistä on minulle hyötyä asiakkaiden kohtaamisessa ja ohjaustilanteissa. NLP eli Neuro-Linguistic Programming on vuorovaikutuksen väline, joka toimii kommunikaation apuna, sillä ihminen on monitasoinen kokonaisuus, hän kertoo.

Koulutuksista Saarikettu hakee tietojen lisäksi verkostoja, sillä oman alan asiantuntijoista on tukea työelämässä. Hän pitää esimerkiksi edelleen seksuaalineuvojakoulutukseen osallistuneiden kanssa yhteyttä.

– Pelkkä tieto siitä, että on olemassa tukiverkosto, auttaa omassa työssä.

Aikuisena opiskelussa ajankäyttö on aina haaste. Aikataulutus vaati hänen kohdallaan järjestelykykyä ja apua läheisiltä lastenhoidon osalta.

– NLP-koulutuksessa lähipäiviä on ollut kaksi kuussa, mikä on sopiva määrä työn ohessa opiskellessa. Täytyy kuitenkin muistaa, että opiskelussa aikaa tarvitaan myös materiaalien hankintaan ja lukemiseen. Ei opiskelu silti missään vaiheessa ole taakalta tuntunut!

Saariketun työpaikka, Medirex, on kannustanut häntä kouluttautumaan ja mahdollistanut työvuorojen sijoittelun siten, että lähipäiville on ollut mahdollista osallistua.

– Aikatauluissa on joustettu. Opinnot kehittävät oman työni sisältöä ja laatua. Esimerkiksi seksuaalineuvojan koulutus on antanut minulle valmiuksia kohdata ihminen kokonaisuutena. Sairastuttuaan ihmisen on hyvä pystyä juttelemaan mieltä painavista asioista kuntouttajan kanssa.

Kälviällä opiskelusta hänellä on hyviä kokemuksia. Nyt opintojen juuri päätyttyä hän kuitenkin aikoo hengähtää hetken, mutta lähitulevaisuudessa lyhytkestoiset täsmäkoulutukset Kälviällä kiinnostaisivat.

– Paikka on lähellä ja siellä käy hyviä kouluttajia. Perheellisenä olisi haastavampaa lähteä toiselle puolelle Suomea kouluttautumaan. Kälviältä pääsee aina illaksi kotiin!

Viimeksi muokattu: 1.9.2015