IMG_7815

Opiskelu ei ole pakkopullaa!

Nina Ahonen kertoo aina pitäneensä siivoamisesta ja siitä, että tavaroilla on oma paikkansa.

Ahonen opiskelee Pietarsaaressa kiinteistöpalvelujen perustutkintoa. Nonstop-koulutuksessa ryhmän koostumus vaihtelee ja uusia opiskelijoita tulee mukaan aina uuden tutkinnon osan alkaessa.

Menetelmät, pintamateriaalit, työvälineiden oikeat nimet ja aineiden tuntemus vaativat puhdistuspalvelualalla osaamista. Koulupäiviin mahtuu Ahosen mukaan sopivasti teoriaa ja käytännön harjoituksia.

– Jokaisen tutkinnon osan päätteeksi meillä on näyttötilaisuus, jossa osaaminen arvioidaan. Kotona tulee kiinnitettyä huomiota oikeisiin työskentelyasentoihin ja kerrattua opittua. Aikuisena opiskelu ei ole ollut mitään pakkopullaa, hän toteaa.

Vuoden alussa opinnot aloittanut Ahonen on ehtinyt tutustua monenlaisiin työympäristöihin. Työssäoppimispaikkoina hänellä on ollut muun muassa päiväkoti, kaupungintalo, yksityishenkilöiden kodit ja yritykset.

– Harjoittelupaikat on haettu itse yrityksiltä tai kaupungilta. Haluaisin työskennellä sellaisessa paikassa, jossa työpäivän aikana tapaa ihmisiä. Vaihtelevat työtehtävät ovat nekin plussaa.

Ahonen haluaa suorittaa opintonsa hyvin, työllistyä ja jatkaa myöhemmin opiskelua siivousteknikoksi.

– Hyvillä siivousvälineillä ja -aineilla siivoaminen sujuu aina sutjakkaammin, hän antaa vinkiksi laiskemmille siivoajille.

Viimeksi muokattu: 8.9.2015