Oppisopimuksella merkonomiksi

Vlad-Cosmin Meitá

Myyjänä Sale-ruokakaupassa työskentelevä Mari Rönn­kvist suorittaa oppisopimuskoulutuksena merkonomin tutkintoa. Valmistuminen häämöttää edessä keväällä 2017. Rönnkvistille on ehtinyt kertyä viitisentoista vuotta kokemusta asiakaspalvelutyöstä ja hänen työkokemuksensa huomioitiin kun opintoja suunniteltiin.

– Työurani aikana minulle on ehtinyt kertyä hyvät taidot ja nyt tuntui, että haluan saada myös todistuksen taidoistani. Siskoni suositteli minulle merkonomitutkinnon hankkimista, ja sillä tiellä nyt olen, Rönnkvist nauraa.

Alun perin Rönnkvist aloitti aikuisopiskelun kaupan alan täydennyskoulutuksella. Koulutukseen kuuluvan harjoittelujakson hän suoritti Kodin Terrassa, jonne pääsi lopulta myös kesätöihin. Oppisopimuskoulutus edellyttää, että opiskelijalla on työpaikka. Työpaikalla opiskelijalle nimetään työpaikkakouluttaja, joka vastaa käytännössä opiskelijan työpaikalla tapahtuvasta oppimisen ohjauksesta ja kouluttamisesta työtehtäviin. Rönnkvist löysi sopivan paikan Salesta.

– Olen tosi kiitollinen, että työnantajani mahdollisti opiskeluni. Oppilaitosmuotoinen opiskelu ei olisi minulta onnistunut, joten onneksi löytyi tällainen joustava opiskelumuoto. Lähiopetusta meillä on kerran viikossa, ja se on oikeastaan aika ihanaa vaihtelua työn keskellä!

Merkonomiopintoihin kuuluu muun muassa asiakaspalvelua, taloushallintoa, myyntiä ja atk-opintoja. Kaikki sellaisia osa-alueita, joita kaupassa työskennellessä tarvitaan.

– Vaikka työ sinänsä on minulle tuttua, niin opinnoista olen saanut uusia näkökulmia ja varmuutta tekemiseeni. Työn, perheen ja opiskelun yhteensovittaminen ei ole helppoa, mutta kyllä se ehdottomasti kannattaa, Rönnkvist rohkaisee samaa ratkaisua miettiviä.

Kirjoitus on julkaistu Kpedun Aikuiskoulutus 2015 -lehdessä.

Viimeksi muokattu: 20.11.2015