IMG_9366

Kansainvälinen IWS-hitsausneuvojapätevyys on arvokasta valuuttaa työelämässä

Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutus tarjoaa kokeneille metalli­alan konkareille hitsausneuvojakoulutusta. Koulutus antaa perustiedot hitsaustekniikasta, jota tarvitaan erilaisissa hitsaustyöhön liittyvissä tehtävissä, kuten tarkastustoiminnassa, työnjohdossa, neuvonnassa ja myynnissä. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa kansainvälisen hitsausneuvojan IWS-pätevyys.

Alumiiniveneitä valmistavan Kewatec AluBoat Oy Ab:n osastopäällikkö Jouko Pesola on yksi IWS-pätevyyden suorittaneista.

– Koulutuksesta oli suuresti hyötyä työssäni alumiiniosaston päällikkönä. Toimintaamme koskevat erittäin tarkat laatu- ja muut määräykset, joiden täyttymistä tehtäväni on valvoa. Koulutus antoi hyvää näkemystä esimerkiksi tuotannon ohjaamiseen, laatujärjestelmän rakentamiseen, erilaisten ohjeistusten tekoon ja hitsaajiemme pätevyyksien ylläpitoon. Lisäksi täytyy muistaa, että erilaisia pätevyyksiä suorittaneella henkilöstöllä on myös suuri imagoarvo yritykselle, Pesola kertoo.

Hitsausneuvojakoulutus antaa tietoa muun muassa hitsausprosesseista ja -laitteista, erilaisista materiaaleista ja hitsausliitoksista sekä hitsaustuotannosta. Jouko Pesola lähti mukaan koulutukseen alan ja työtehtävien muutosten innostamana.

– Kewatec AluBoat on erikoistunut vahvaan alumiiniosaamiseen. Muutama vuosi sitten markkinamme laajenivat etenkin ulkomailla ja samalla meillä tehtiin organisaatiomuutos, joka vaikutti myös omaan työnkuvaani. Koin, että hitsausneuvojapätevyyden suorittaminen toisi lisäarvoa sekä minulle että yritykselle, ja samaa mieltä oli työnantajani, Pesola muistelee.

– Koulutus oli vaatimuksiltaan tiukka – kuten tämän tason koulutusten kuuluukin olla. Toisaalta koin, että opiskelu oli joustavaa ja osallistujien toimialat ja taustat otettiin hyvin huomioon. Yksi suurimmista anneista oli myös verkostoituminen muiden osallistujien kanssa, Jouko Pesola kiittelee.

Viimeksi muokattu: 7.9.2015