Korkea osaaminen takaa hyvän markkina-aseman

Vlad-Cosmin Meitá

Rakennussaneerausta ja korjausrakentamista tekevän Pinalto Oy:n toimitusjohtaja Arttu Siirilä tietää, kuinka tärkeää on huolehtia henkilöstön osaamisesta.

– Toimimme alalla, jossa kouluttautuminen ja ammattitaidon sertifiointi ovat oikeastaan yrityksen elinehtoja. Toimintaamme ohjaavat hyvin tarkat määräykset, ja jo pelkästään työturvallisuuden ja työn sujuvuuden kannalta on tärkeää, että henkilöstö on osaavaa ja ajanmukaisesti koulutettua, Siirilä painottaa.

Siirilä kertookin tutkivansa aktiivisesti alueen koulutustarjontaa. Myös henkilöstö suhtautuu kouluttautumiseen innokkaasti, vaikka työn ohella opiskelu vaatiikin itsekuria ja paneutumista. Siirilä on käyttänyt useita Osuvakoulutus Oy:n palveluita, ja on ollut tyytyväinen.

– Meiltä on osallistunut useita henkilöitä Osuvakoulutuksen työturvallisuus- ja tulityökorttikoulutuksiin. Sekä minä että henkilöstö olemme olleet hyvin tyytyväisiä koulutuksiin. Erityisen hienoa minusta on se, kuinka joustavaa ja luotettavaa palvelua olemme saaneet. Joskus tulee hyvinkin lyhyellä varoitusajalla päiviä, jolloin väki ehtisi koulutuksiin. Tällaisissakin tilanteissa on koulutus aina järjestynyt, Siirilä kiittelee.

 

Erikoisosaajalla riittää työtä

Pinalto Oy:ssä työskentelee tällä hetkellä 14 kokoaikaista työntekijää ja kaksi kesätyöntekijää. Yritys on perustettu vuonna 2003, ja se on erikoistunut erityisesti sisäilmakorjauksiin. Tällä hetkellä Pinalto Oy on Suomen ainoita alan osaajia, ja työtä riittää Keski-Pohjanmaalla yllin kyllin. Juuri erikoisosaamisensa ansiosta yritys on saavuttanut vakaan markkina-aseman, eikä aio luopua siitä jatkossakaan.

– Ykköstavoitteemme on säilyttää korkea osaaminen ja sitä kautta hyvä markkina-asemamme. Jossain vaiheessa ehkä haemme kasvuakin, mutta tällä hetkellä on hyvä näin, Siirilä toteaa.

Viimeksi muokattu: 7.9.2015