Valmentava ja erityisryhmien koulutus

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (VALMA) yhdistää neljä aiempaa, eri kohderyhmille suunnattua koulutusta: Ammattistartti, Aikalisä, maahanmuuttajien ammatilliseen koulutukseen valmistava koulutus ja talouskoulu. 

Valmentavan koulutuksen kautta erilaiset opiskelijat voivat parantaa valmiuksiaan ammatillisten tutkintojen suorittamiseen. Opinnot kestävät pääsääntöisesti yhden lukuvuoden. Koulutus mahdollistaa yksilölliset opintopolut ja joustavoittaa siirtymistä tutkintotavoitteiseen ammatilliseen koulutukseen. Koulutus on opiskelijalähtöistä ja perustuu alkukartoituksen jälkeen opiskelijan henkilökohtaisiin tarpeisiin ja kiinnostuksen kohteisiin. Koulutuksen laajuus on 60 osaamispistettä. Yhteishakuun lisäpisteiden (6 p) saaminen edellyttää vähintään 30 osaamispisteen suorittamista.

Ensisijainen kohderyhmä on perusopetuksen päättäneet nuoret, jotka tarvitsevat opiskeluvalmiuksien vahvistamista sekä ohjausta ja tukea koulutuksen ja ammatin valinnassa. Kohderyhmänä ovat myös eri syistä koulutuksen ulkopuolella olevat nuoret, jotka eivät ole löytäneet itselle sopivaa koulutuspaikkaa. Koulutukseen tulevien maahanmuuttajien tai maahanmuuttajataustaisten henkilöiden kielitaidon tulisi olla suomen kielessä tasoa A2.2 (kielitaidon tasojen kuvausasteikko).

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa valmistavan koulutuksen yhteishaussa.

Valmentavan koulutuksen koulutustarjonta

Koulutus Aika Paikka Kohderyhmä Hakeminen
Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus Kokkola Kaikille avoin Jatkuva haku
Viimeksi muokattu: 28.5.2019