Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon osa, Varhaiskasvatuksen pedagogisen toiminnan toteuttaminen

Opetusmuoto

Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

Laajuus

30 osp

Kesto

Paikka

Kälviä

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Tavoite

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon tutkinnon osan varhaiskasvatuksen pedagoginen toiminnan toteuttaminen suorittamalla perhepäivähoitajan ammattitutkinnon suorittanut pätevöityy lastenhoitajaksi varhaiskasvatukseen.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jos olet suorittanut perhepäivähoitajan ammattitutkinnon ja haluat työskennellä varhaiskasvatuksen lastenhoitajana päiväkodissa.

Sisältö

Tutkinnon osan perusteet:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4038054/reformi/tutkinnonosat/4127626

Varhaiskasvatuksen asetus:
4 §
Perhepäivähoitajan kelpoisuus varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtäviin

Perhepäivähoitajan ammattitutkinnon tai vastaavan osaamisen tuottavan kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon suorittanut henkilö on kelpoinen varhaiskasvatuslain 28 §:ssä tarkoitettuun varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtävään suoritettuaan kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta varhaiskasvatuksen pedagogisen toiminnan osaamista tuottavan tutkinnon osan.

Toteutus

Sinulle laaditaan henkilökohtainen opintopolku, henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa selvitetään ja tunnustetaan aiemmin hankkimasi osaaminen ja suunnitellaan, millaista osaamista tarvitset sekä miten osaamista hankitaan. Koulutuspäivien määrä ja opintojen kesto oppilaitoksessa ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen määrä perustuu laadittavaan suunnitelmaan.

Tutkinnon osan suoritettuasi voit suorittaa muita tutkinnon osia tai jatkaa suorittamaan koko kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon.

Voit suorittaa koulutuksen päätoimisesti opiskellen, oppisopimuskoulutuksena tai työn ohessa.

Koulutus on maksuton.

Lisätietoja

Hakijapalvelut, hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Viimeksi muokattu: 21.9.2019