Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, luonto-ohjaaja, RIISTALINJA

luonto-ohjaaja

Opetusmuoto

Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

Laajuus

180 osp

Kesto

Paikka

Perho

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Tavoite

Luontoalan osaamisalan suorittanut luonto-ohjaaja osaa toimia luontoon liittyvissä käytännön ohjaustehtävissä. Hän omaa hyvät tiedot luonnosta ja sen ilmiöistä, osaa kertoa ryhmälle luonnosta ja huolehtia ohjaustoiminnassa tarvittavista välineistä. Hän osaa huolehtia ryhmän turvallisuudesta ja toimia ja asiakaslähtöisesti.

Luonto-ohjaaja toimii muun muassa erilaisissa riista- ja luontoalan työtehtävissä, metsästys- ja matkailupalveluissa, metsästysseuroissa, eräoppaana, luontoalan tehtävissä tai itsenäisenä luontoyrittäjänä ohjaten esimerkiksi erilaisia matkailuryhmiä.

Kohderyhmä

Eri tavoin luonnosta ja eränkäynnistä ammattia haluavat.

Haku ammattilukioon tapahtuu Perhon lukion kautta. Voit opiskella lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon lisäksi luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon.

Sisältö

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatillisista tutkinnon osista pakollisia on 75 osp ja valinnaisia 70 osp.

Tutkinnon perusteet:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3282478/reformi/tiedot

Toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, jossa lähiopetusta on keskimäärin yksi viikko kuukaudessa.

Perhon toimipaikassa on erinomaiset oppimisympäristöt: riistaluokka, riistateurastamo, kosteikko, melontareitit ja hyvät jahtimaat. Oppilaitoksen lähellä sijaitseva Salamajärven kansallispuisto tarjoaa monipuoiset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen, virkistäytymiseen, valleusten suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Lisätietoja

Hyvä fyysinen kunto on eduksi maastossa toimiessa. Rauhallisuus, kyky keskittyä ja päättäväisyys ovat tarpeellisia ominaisuuksia.

Lisätietoja koulutuksesta:
Jorma Koivuniemi, p. 044 7250 659
Vesa Peltokangas, p. 040 3596 254
tai Hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Viimeksi muokattu: 21.9.2019