Hevostalouden perustutkinto

hevostenhoitaja

Opetusmuoto

Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

Laajuus

180 osp

Kesto

Paikka

Kaustinen

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Tavoite

Hevostenhoitajana voit työskennellä erilaisissa talleissa ja hevosalan tehtävissä.
Monipuolinen opintotarjontamme mahdollistaa sen, että voit erikoistua raviurheiluun, erilaisten hevospalveluiden tuottamiseen, valjastöihin tai kengittämiseen. Voit hankkia erikoisosaamista myös mm. Hevosklinikka-avustajana toimimisesta, Hevosajotöiden tekemisestä tai Eritysiryhmien hevospalveluiden avustamisesta.

Kohderyhmä

Käytännönläheinen hevostalouden perustutkintokoulutus soveltuu kaikille hevosten parissa työskentelemisestä kiinnostuneille.

Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon jo suorittaneet voivat hakeutua ammatillisiin perustutkintoihin jatkuvassa haussa, joka mahdollistaa ympärivuotisen koulutukseen hakeutumisen.

Yhteishaun päättymisen jälkeen myös ilman opiskelupaikkaa olevat nuoret hakeutuvat koulutukseen jatkuvan haun kautta.

Sisältö

Hevostalouden perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkintokoulutus koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Tutkinnon perusteet:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3328289/reformi/rakenne

Toteutus

Oppimisympäristömme on ainutlaatuinen. Pääset oppimaan Nikulan eläinklinikan eläinlääkäreiden ohjauksessa, olet mukana järjestämässä Kaustisen maakuntaradan ravikilpailuja ja harjoitusraveja, voit valita sinulle tarkoituksenmukaisen työssäoppimispaikan ravi- tai ratsutallien joukosta Suomesta tai ulkomailta. Kansainvälisyys on vahvuutemme. Teemme yhteistyötä Ruotsin, Norjan ja Ranskan hevoskoulujen kanssa. Opiskelijamme edustavat Suomea kansainvälisessä opiskelijaohjastajien kilpailussa.

Koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa opetuksen sisältöön, toteutukseen ja kestoon.

Lisätietoja

Hevostalouden perustutkinnossa ei ole määritelty erityisiä terveydentilavaatimuksia. Alalla työskentelyä kuitenkin edistää hyvä kunto työn kuormituksen takia. Erilaiset allergiat esim. eläin- ja pölyallergiat voivat olla este hevostenhoidon alalla työskentelylle.

Hevostenhoitajan tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin esim. agrologi (AMK), ympäristösuunnittelija (AMK), maatalous- ja metsätieteiden kandidaatti tai maisteri.

Lisätietoa koulutuksesta:
Tutkintovastaava Sirpa Puusaari, p. 044 725 0613

Lisätietoa hakeutumisesta:
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Muun henkilöstön yhteystiedot (valitse toimipaikaksi Kaustisen toimipaikka):
http://www.kpedu.fi/yhteystiedot/henkilöhaku?p=Kaustisen

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Viimeksi muokattu: 22.9.2019