Maatalousalan perustutkinto

maaseutuyrittäjä

Opetusmuoto

Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

Laajuus

180 osp

Kesto

Paikka

Perho

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Tavoite

Tavoitteena on saada monipuoliset perustiedot ja -taidot maatalousalalta esim. sukupolvenvaihdos- tai alanvaihdostilanteissa.

Kohderyhmä

Tutkinto on tarkoitettu maatalousalan ammatista kiinnostuneille. Tutkinnon suorittaneet työskentelevät maaseutuyrittäjinä, lomittajina, tuotantoeläintenhoitajina, urakoitsijoina tai maataloustarvikemyyjinä. Tutkinnon suorittajalta ei vaadita aiempaa koulutusta tai kokemusta alalta.

Tutkinnon suorittamisen aikataulu ja koulutuksen tarve riippuvat hakijan aiemmasta osaamisesta.Opiskelu henkilökohtaistetaan keston ja sisällön osalta.

Sisältö

Maatalousalan perustutkinto, maatilatalouden osaamisala, on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkintokoulutus koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp) .Ammatillisiin valinnaisiin opintoihin voi valita tutkinnonosia muilta maatalousalan osaamisaloilta (eläintenhoito, maatalousteknologia ja turkistalous) tai muista perustutkinnoista kuten vaikka metsäalalta.

Tutkinnon perusteet:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3328284/reformi/rakenne

Toteutus

Monimuoto-opetus: Lähipäiviin on mahdollista osallistua myös verkon kautta. Etäpäivien tehtävät tehdään omaan yritykseen tai työssäoppimispaikkaan liittyen. Työssäoppiminen tehdään omassa yrityksessä tai työssäoppimispaikassa.

Lähiopetuspäivät järjestetään loka-huhtikuussa ja niitä on 3-6 päivää kuukaudessa.

Koulutuksen kesto noin 2 vuotta.

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta:
Matti Louhula, p. 044 725 0655

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi.

Viimeksi muokattu: 21.9.2019