Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

koneasentaja, koneistaja tai levyseppähitsaaja

Opetusmuoto

Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

Laajuus

180 osp

Kesto

4.11.2019 -

Paikka

Kokkola

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Tavoite

Saavutat perusvalmiudet teollisuuden erilaisiin valmistus-, käyttö- ja kunnossapitotehtäviin.Tutkinnon yhteisten ammatillisten opintojen tavoitteena on tekninen perusosaaminen, kone- ja laitetuntemus ja valmistustekniset perustaidot.

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia mm. koneistajana, CNC-koneistajana, koneenasentajana ja huoltomiehenä huoltoyrityksissä, metallituotteita ja -rakenteita valmistavissa konepajoissa tai tuoteverstaissa, sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, rakennus-, muovi- ja prosessiteollisuudessa sekä kone- ja moottorikorjaamoissa.

Kohderyhmä

Kädentaidot, geometrinen hahmottaminen ja matematiikan taidot ovat koneistajan tai levyseppähitsaajan työssä erittäin tärkeitä ominaisuuksia. Ammatti vaatii tekijältään oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta, hahmottamiskykyä, taloudellista ajattelukykyä, kustannustietoisuutta sekä yhteistyökykyä. Alan tekniikan kehittyminen edellyttää ammattitaidon jatkuvaa ylläpitämistä ja laatuajattelua.

Sisältö

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkintokoulutus koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp).

Opintojen suuntautumisvaihtoehdot ovat koneistaja ja levyseppähitsaaja.

Koneistaja osaa tehdä työpiirustusten mukaan poraus-, sorvaus-, jyrsintä- ja hiontatöitä sekä manuaalisilla että numeerisesti ohjatuilla työstökoneilla. Käsi- ja tietokoneohjattujen koneiden käytön osaaminen ja työturvallisuus ovat keskeisiä osaamisalueita.

Levyseppähitsaaja osaa hitsata ja tehdä erilaisia metallirakennetöitä ja levytöitä.

Tutkinnon perusteet löydät täältä:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3855075/reformi/rakenne

Toteutus

Koneistajaksi tai levyseppähitsaajaksi opiskellaan Kokkolassa Ammattikampuksella.

Koulutuksen aikana opit käyttämään tuotevalmistuksessa tarvittavia koneita sekä kokoamaan ja asentamaan niitä. Opit myös työelämän pelisäännöt työyhteisössä ja asiakaspalvelussa sekä saat perustiedot automaatiotekniikasta ja kunnossapidosta sekä opit tiedonhallintaa.

Opintojen aikana kehittyvät oikea asenne työntekoon, taloudellinen ajattelukyky, kustannustietoisuus, yrittäjyys sekä vastuuntuntoisuus. Opit huolehtimaan työpaikkasi siisteydestä ja järjestyksestä, työturvallisuudesta, jätteiden käsittelystä ja ympäristön suojelusta.

Lisätietoja

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Työelämässä alan osaamista voi kehittää ammatti- ja erikoisammattitutkinnoin. Alan mahdollisia jatko-opintoja ovat esimerkiksi:
- Tuotantotekniikan ammattitutkinto
- Tuotantotekniikan erikoisammattitutkinto
- Konetekniikan tai tekniikan koulutus, insinööri (AMK)

Lisätietoja:
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Uusi ryhmä aloittamassa 4.11.2019

Viimeksi muokattu: 14.11.2019