Media-alan ammattitutkinto, Valokuvauksen osaamisala

Opetusmuoto

Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

Laajuus

150 osp

Kesto

Paikka

Kälviä

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Hinta

1250-2450 €

Tavoite

Media-alan ammattitutkinnon Kälviällä suorittaneella on ammattitaito toimia valokuvataiteeseen, luontokuvaukseen tai henkilökuvaukseen kytkeytyvissä alan työtehtävissä. Hän tuntee media-alan toimintaympäristön ja hallitsee valokuvaukseen painottuvat osaamisalan mukaiset tuotantoprosessit. Lisäksi media-alan ammattitutkinnon tästä näkökulmasta suorittanut hallitsee alan erityispiirteet oman ammatillisen painotuksensa mukaisesti.

Kohderyhmä

Koulutus on täydennyskoulutusta ja se on suunnattu henkilökuvauksesta, valokuvataiteesta ja luontokuvauksesta kiinnostuneille, valokuvauksen perusteet hallitseville aikuisille. Koulutus antaa mahdollisuuden muuttaa tai päivittää työelämässä hankittu osaaminen ammatilliseksi tutkinnoksi. Koulutus tuottaa valmiuksia alan jatko-opintoihin hakeutumiseen.

Opiskelu vaatii hyvää motivaatiota, omatoimisuutta, vastuullisuutta ja täsmällisyyttä, sillä näille erikoisaloille ovat tyypillistä freelancer-työsuhteet. Opiskelu edellyttää käytössä olevaa, tarkoituksenmukaista valokuvauskalustoa. Opiskeluynpäristössä käytössä on ammattitason valaisukalusto, kuvankäsittelykoneet ja -ohjelmat sekä valokuvataiteen opiskelijoilla pimiö.

Sisältö

Media-alan ammattitutkinto (150 osp) Kälviällä järjestettävässä koulutuksessa muodostuu:
- pakollinen tutkinnon osa: media-alan toimintaympäristön tunteminen (15 osp)
- osaamisalan pakollinen tutkinnon osa: valokuvauksen tuotantoprosessin hallitseminen (55 osp)
- valinnaiset tutkinnon osat (yht. 80 osp), jotka valitaan sen mukaan, suuntautuuko henkilökuvaukseen, luontokuvaukseen vai valokuvataiteeseen.

Myös yksittäisen tutkinnon osan tai osien suorittaminen on mahdollista. Esimerkiksi valokuvauksen tuotantoprosessin hallitseminen –tutkinnonosan suorittaminen tuottaa jo sellaisenaan valmiuksia työskennellä freelancerina ammattivalokuvauksen sektorilla tapahtuma- ja henkilökuvauksen sektorilla.

Ammattitaito valittuihin tutkinnon osiin osoitetaan työelämään kytkeytyvinä näyttöinä, kun vaadittava osaaminen on hankittu.

Voit tutustua tutkintoon ja valinnaisiin tutkinnon osiin tarkemmin tutkinnon perusteista:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/2791212/reformi/rakenne

Toteutus

Koulutuksen alussa tehtävän osaamiskartoituksen perusteella olemassa oleva osaaminen joko tunnustetaan tai tunnistetaan. Puuttuvan osaamisen hankkimiseksi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Osaamisen hankkiminen tapahtuu keskeisiltä osin koulutusta vastaavissa työtehtävissä freelancerina oppisopimuksella tai koulutussopimuksella. Tietopuolinen opetus toteutetaan työpajoissa Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä.

Koulutuksen kesto vaihtelee henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaisesti riippuen aiemmasta osaamisesta. Keskimäärin ammattitutkinnon suorittaminen kestää n. 12-20 kuukautta.

Lisätietoja

Koulutukseen voi osallistua omaehtoisesti tai oppisopimuksella. Omaehtoisessa
koulutuksessa hinta on 1250– 2400 euroa, riippuen tutkinnon osista syntyvästä laajuudesta. Kysy lisätietoa hinnoista ja oppisopimuksesta Hakijapalvelustamme.

Lisätietoja:
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010 tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Viimeksi muokattu: 21.9.2019