Ravintola- ja cateringalan perustutkinto/Työvoimakoulutus

Opetusmuoto

Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

Laajuus

180 osp

Kesto

21.10.2019 -

Paikka

Kokkola

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaminen. Voit valita asiakaspalvelun (tarjoilija) tai ruokapalvelun (kokki) osaamisalan. Tuleva työpaikka voi olla esim. erilaiset lounas-, À la carte- ja henkilöstöravintolat, suurkeittiöt, kahvilat ja cateringalan yritykset.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, jotka soveltuvat alalle.

Sisältö

Tutkinto sisältää pakollisia ja valinnaisia tutkinnon osia. Tutkintoon sisältyy osaamisaloille yhteinen pakollinen tutkinnon osa, Ravitsemispalveluissa toimiminen. Asiakaspalvelun osaamisalan (tarjoilija) pakolliset tutkinnon osat ovat Asiakaspalvelu ja myynti sekä Annosruokien ja juomien tarjoilu.
Ruokapalvelun osaamisala, (kokki) pakolliset tutkinnon osat ovat Lounasruokien valmistus ja Annosruokien valmistus.

Valinnaisilla tutkinnon osilla laajennat tai syvennät osaamistasi kiinnostuksesi tai työllistymisen näkökulmasta esim. À la carte -ruoanvalmistukseen tai -tarjoiluun, juomien myyntiin ja tarjoiluun, kahvilapalveluihin, katu- ja pikaruokapalveluihin, palvelu- ja jakelukeittiön toimintoihin tai suurkeittiön ruokatuotantoon.
Tutkintoon sisältyy yhteisiä tutkinnon osia, Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen ja yhteiskunta- ja työelämäosaaminen.

Toteutus

Koulutus alkaa 21.10.2019 henkilökohtaisen kehittämissuunnitelman mukaan. Tavoitteena on tutkinnon suorittaminen
31.12.2021 mennessä.

Koulutuksen kesto on henkilökohtainen ja siihen vaikuttaa opiskelijalta tutkintoon tarvittavan puuttuvan osaamisen määrä.
Puuttuvan osaamisen hankkimisessa hyödynnetään monipuolisesti erilaisia tapoja ja menetelmiä. Koulutuksen aikana pääset työskentelemään alan työpaikoissa.

Kesätauko neljä viikkoa kesällä 2020 ja 2021.

Lisätietoja

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, Leena Roukala, p. 040 808 5069
tai Hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702 ma-to klo 9-17, pe klo 9-16.00 tai koulutusneuvonta@te-toimisto. fi. www.facebook.com/koulutusneuvonta
Koulutukseen haetaan internetsivuilla www.te-palvelut.fi kohdassa haussa oleva työvoimakoulutus. Pääset hakemussivulle myös alla olevasta linkistä. Täytä hakemus huolellisesti, sillä hakijat valitaan hakemuksen perusteella valintahaastatteluun.

HAKUAIKA PÄÄTTYY 2.10.2019. Haastatteluja voidaan käynnistää jo hakuaikana, mutta viimeistään viikolla 40-41.

Viimeksi muokattu: 22.9.2019