Elintarvikealan perustutkinto/Työvoimakoulutus

Opetusmuoto

Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

Laajuus

180 osp

Kesto

2.9.2019 -

Paikka

Kokkola

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on elintarvikealan perustutkinnon suorittaminen. Elintarvikealan perustutkinnon suorittanut työskentelee elintarvikkeiden valmistajana, leipuri-kondiittorina tai lihatuotteiden valmistajana yritystoiminnan periaatteiden ja kestävän toimintatavan mukaisesti myös vaihtelevissa olosuhteissa ja kansainvälisessä ympäristössä.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, jotka soveltuvat alalle.

Sisältö

Osaamisaloina koulutuksessa on Lihatuotteiden valmistaja, Leipuri-kondiittori tai Elintarvikkeiden valmistaja.

Elintarvikkeiden valmistajan ammattiin opiskellessasi opit ruokavalmisteiden valmistusta, kasvisten ja kalan käsittelyä ja jalostusta sekä makeisten ja juomien valmistusta.

Leipuri-kondiittoriksi opiskellessasi opiskelet ruoka- ja kahvileivän sekä konditoriatuotteiden valmistusta. Kone- ja laitetuntemuksen lisäksi tarvitset myös hyvää kädentaitojen hallintaa.

Lihatuotteiden valmistajaksi opiskellessasi opiskelet lihanleikkausta, lihatuotteiden ja
-valmisteiden valmistusta, sekä elintarvikepakkaamista. Lisäksi tutustut täyslihatuotteiden, kauppavalmiiden ja erikoistuotteiden valmistukseen.

Toteutus

Koulutus kestää noin kaksi vuotta ja se on kokoaikaista päätoimista opiskelua. Opiskelu henkilökohtaistetaan keston ja sisällön osalta. Koulutus sisältää sekä työpaikalla että oppilaitoksessa tapahtuvaa koulutusta, etätyöskentelyä ja verkko-opiskelua.

Koulutus toteutetaan Kokkolassa 2.9. 2019 lähtien.

Maksimiopiskeluaika on 31.12.2021 asti. ( henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan, eli voi olla huomattavasti lyhyempikin opiskeluaika)
Kesätauko 4 viikkoa kesällä 2020 sekä 2021.

Lisätietoja

Koulutukseen vaaditaan riittävä suomen kielen taito, joka testataan kielikokeella tarvittaessa.

Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun.

Kutsut lähetetään tekstiviestinä. Tarkista, että laitat hakemukseen oikean, voimassaolevan puhelinnumeron.
Koulutushaastattelut toteutetaan viimeistään viikolla 34.
Koulutukseen haetaan internetsivuilla www.te-palvelut.fi kohdassa haussa oleva työvoimakoulutus. Pääset hakemukselle alla olevasta linkistä. Täytä hakemus huolellisesti, sillä hakijat valitaan hakemuksen perusteella valintahaastatteluun.

Opettaja Marja-Leena Stenberg, p. 044 725 0173
tai Hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702 ma-to klo 9-17, pe klo 9-16.00 tai koulutusneuvonta@te-toimisto. fi. www.facebook.com/koulutusneuvonta

Viimeksi muokattu: 27.6.2019