Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

kokki tai tarjoilija

Opetusmuoto

Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

Laajuus

180 osp

Kesto

Paikka

Kokkola

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaminen tai osatutkinnon suorittaminen.

Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija osaa toimia mm. asiakaspalvelussa, valmistella tai valmistaa toimipaikan tuotteita tai palveluja myyntiä varten sekä myydä tuotteita tai palveluita sekä rekisteröidä myyntiä.

Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki mm. tuntee eri raaka-aineet sekä elintarvikkeet, osaa valmistaa terveellistä, maukasta sekä ravitsevaa ruokaa (mukaan lukien erityisruokavaliot), tekee yhteistyötä työryhmässä toimiessaan ruoanvalmistustehtävissä ja asiakaspalvelussa, hallitsee hygieniaosaamisen.

Työpaikkoina voivat olla esim. erilaiset lounas-, A la carte- ja henkilöstöravintolat, suurkeittiöt, kahvilat ja cateringalan yritykset.

Kohderyhmä

Henkilöille, jotka haluavat työskennellä ruoanvalmistus- tai asiakaspalvelutehtävissä hotelli-, ravintola- tai suurtalousalalla joko valmistuen uuteen ammattiin tai syventäen olemassa olevaa ammattitaitoa.

Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon jo suorittaneet voivat hakeutua ammatillisiin perustutkintoihin jatkuvassa haussa, joka mahdollistaa ympärivuotisen koulutukseen hakeutumisen.

Yhteishaun päättymisen jälkeen myös ilman opiskelupaikkaa olevat nuoret hakeutuvat koulutukseen jatkuvan haun kautta.

Sisältö

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkinto koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp).
Tutkinnon perusteet
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4221360/reformi/tiedot

Toteutus

Aikaisemmin hankittu osaaminen otetaan huomioon, ja näin ollen henkilökohtaistaminen vaikuttaa opintojen sisältöön ja kestoon.

Opiskelu tapahtuu joustavasti työpaikoilla, oppilaitoksessa ja virtuaalisissa ympäristöissä.

Opinnot on mahdollista aloittaa joko marraskuun, helmikuun tai huhtikuun ensimmäisenä maanantaina tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Lisätietoja

Ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä koulutusrahastosta. Katso hakukriteerit www.koulutusrahasto.fi

Lisätietoja koulutuksesta:
tutkintovastaava Leena Roukala, p. 040 808 5069

Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.
Lisätietoja oppisopimuksesta:
Sanna Siirilä-Hyyppä, p. 044 725 0729

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi.

Hakijapalvelut, 040 8085010
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Viimeksi muokattu: 21.9.2019