Saunaterapia®

Opetusmuoto

Monimuoto-opetus

Laajuus

20 op

Kesto

27.9.2019 - 17.1.2021

Paikka

Kälviä

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Hinta

550€/osio

Tavoite

Saunaterapiakoulutus on uudenlainen koulutuskokonaisuus perinnehoidon alalla. Suomalainen sauna on aina ollut kansalaistemme keskuudessa puhtauden ja terveyden lähde. Nyt voimme tehdä sitä myös ammatillisesti arvokkaana osaamisena ja hoitomuotona. Sauna palvelee hoitavana ja hemmottelevana perinteisin ja uusin muodoin. Tarkoituksena on lisätä perinteistä saunan käyttöä, niin itsehoitona, kuin terapiakäytössäkin. Koulutuksesta on mahdollisuus saada kokonaan uusi palvelualan ammatti, tai lisätä muiden terapioiden yhteiskäyttöä.

Kohderyhmä

Kuka tahansa voi suorittaa Saunaterapia®-opinnot.
Koulutuksesta voi saada kokonaan uuden ammatin, tai voi täydentää aikaisempaa luontaishoitojen koulutusta. Saunaterapeutit ovat itsenäisiä ammatinharjoittajia omissa yrityksissään. Saunaterapia®-koulutus on rekisteröity koulutusmuoto ja Saunaterapeutti®-nimikettä voivat käyttää vain Saunaterapia® -koulutuksen käyneet oppilaat.

Sisältö

Saunaterapia on suomalaista perinnehoitokulttuuria kunnioittava ja saunahoitoihin erikoistunut terapiahoitomuoto. Pääsääntöisesti hoidot tapahtuvat saunassa, pesu- ja pukutiloissa, tai saunanulkoterassilla.

Koulutuksen hoitomuodot:
Pesut, pesuhieronnat, terapeuttiset vihtomiset
Turve-, suola-, tuhka-, maaperäsaunat
Kääreet, hauteet, amme, osa- ja kokovartalo hoidot

Kuppaus, kuppaushieronta
Vesihoidot, vaihtolämpöhoidot
Puhdistussaunat, yrttinyytti
Yrttilääkintä eri muodoissaan
Vesihoitojen erikoishoidot
Hemmotteluhoidot
Morsiussaunat
Suklaahoito
Pakurihoidot
Ravitsemus
Nokkoshoidot, tyrnihoidot,
Bambukeppihieronta / saunabambukeppihoito
SaunaMamman yrttien voimapesut
Erillinen hygieniakoulutus

Toteutus

Saunaterapiakoulutus jakautuu 8 itsenäiseen osioon, ensimmäisen jakson suoritettuaan voi edetä seuraavaan jaksoon. Opetus tapahtuu monimuotokoulutuksena. Koulutuksen aikana tulee suoritettavaksi etätehtäviä ja lähityöskentelypäivien aikana myös ryhmätöitä. Koulutus sisältää kolme lähikoulutuspäivää, noin 2-3 kk välein. Harjoitushoidot tapahtuvat itsenäisesti opintojen välillä. Harjoituksista on näyttöhoidot ja kirjallisia tehtäviä. Saunaterapiakoulutuksen päätteeksi oppilaan tulee suorittaa päättötyö ja siitä näyttöhoito. Pohjakoulutuksesta riippuen voi osallistua yksittäisiin osioihin. Kysy tästä mahdollisuudesta lisää kouluttajilta.
Koulutuksen aikataulu pe- la- su klo. 9.00-16.00
Koulutuksen aloitus 27.9 klo.12.00-16.00
Osiot:
1. 27.-29.9.2019 Pesut, vihtomiset turpeet ym. saunan fysiologinen merkitys
2. 29.11-1.12. Vesihoidot I
3. 24.-26.1.2020 Kuppaus I
4. 24.-26.4. Vesihoidot II
5. 3.-5.7 Puhdistussauna / morsiussaunat

6. 4.-6.9. Kuppaus II
7. 6.-8.11. Hemmotteluhoidot
8. 15.-17.1.2021 Ravitsemus ja valmistuminen

Koululääketieteen perusteita suositellaan syventäviksi opinnoiksi saunaterapia®- koulutuksen lisäksi. Lisätietoja kansanopistomme lääketieteen perusteet- koulutuksesta: http://www.kpedu.fi/koulutukset/kansanopisto/l4021-l%C3%A4%C3%A4ketieteen-perusteet-(lkl)

Lisätietoja

Koulutuksen sisällön tuottaa ja opetuksen sisällöstä vastaa Saunaterapia® M+ M Ay. Saunaterapia® M+M Ay:n kouluttajat Mervi Hongisto ja Merja Pihlajamäki ovat Suomen Kupparit ja Saunaterapeutit ry:n hyväksymät kouluttajat. Lisätietoja saunaterapiasta http://www.saunaterapia.com/wp/ tai kouluttajilta mervi.hongisto(at)forumsauna.fi / pihlajamaki.merja(at)pp.inet.fi
Koulutus sisältää materiaalin, opetuksen, käytettävät hoitotuotteet, lounaan koulutuspäivinä. Näyttöhoito 20€/näyttö, kuppaus 50€/ näyttö, päättötyöhön aineet ja tarvikkeet tuo oppilas.

Koulutusosio laskutetaan jokaisen lähijakson jälkeen (8 x 550€). Kysy paikkakuntasi TE-toimistosta hanke/ leader-rahoituksen mahdollisuuksia koulutuksen kuluihin! Jos tarvitset majoitusta, Keski-Pohjanmaan kansanopistolla on mahdollisuus majoittua edullisessa kansanopiston kurssihotellissa. Lisätiedot käytännön järjestelyistä: koulutussihteeri 040 8085035 tai info.kansanopisto(at)kpedu.fi
Koulutuksen aikana oikeudet muutoksiin pidätetään.
Ilmoittaudu koulutukseen www.kpedu.fi/kansanopisto

Viimeksi muokattu: 27.5.2019