Virtaset

Opetusmuoto

Lähiopetus

Laajuus

43 ov

Kesto

19.8.2019 - 31.5.2020

Paikka

Kälviä

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Tavoite

Opiskelu on käytännönläheistä ja tukee opiskelijan omatoimisuutta, itsetuntemusta ja vuorovaikutustaitoja. Opinnoissa painottuvat elämänhallinta- ja arkitaitojen sekä opittujen yleissivistävien tietojen ja taitojen ylläpitäminen ja vahvistaminen, uuden oppiminen ja terveen, positiivisen minäkuvan vahvistaminen. Edellä mainittujen opintojen lisäksi lukuvuoden aikana opiskellaan mm. kotitaloutta, ATK-taitoja ja liikuntaa. Virtaset-linjan sisältöihin kuuluu myös jonkin verran taideaineiden opiskelua sekä teemaopiskelujaksoja esimerkiksi sirkus-, musiikki- ja hoivamaatilaopintojen muodossa. Virtaset ovat aktiivisesti mukana myös erilaisissa hankkeissa ja projekteissa, jotka laajentavat opiskelijan kokemusmaailmaa – joskus ulkomaille saakka. Teemme myös yhteistyötä muiden kansanopistolinjojen kanssa.

Kohderyhmä

Linja on suunniteltu erityistä tukea tarvitseville yli 16-vuotiaille opiskelusta kiinnostuneille henkilöille. Oman opiskelumotivaation lisäksi edellytämme valmiuksia toimia ryhmässä. Virtaset-linjalla työskentelee vastuuopettaja, ohjaaja sekä aineenopettajia.

Sisältö

Virtasten mielestä Kälviälle kannattaa tulla opiskelemaan, koska:
”Täällä on hyvä olla. Tällä on hyviä kavereita. On kiva opettaja, ohjaaja ja avustajat, henkilökunta. On hyvä viilis ja sitte on hauskaa. Päivät on ollu sopivia, ei oo ollu liian pitkiä. Kaverit on tosi kivoja. Päivät on mukavia ja toiset on oikein mukavia. Ruoka on tosi hyvää. Ollaan kaikki yhessä porukalla ja tehään mukavia juttuja.”
Tavoitteena on, että opintojen jälkeen Virtaset ovat: entistä omatoimisempia ja itsenäisempiä, saaneet lisää itseluottamusta ja itsetuntemusta sekä monta elämystä ja kokemusta rikkaampia.

Lue lisää Virtasista:
https://www.facebook.com/KPEDUvirtaset
http://opistonvirtaset.blogspot.fi/
http://www.youtube.com/watch?v=d9inxbaHwEs

Toteutus

Linjalla on opetusta joka viikko maanantaista perjantaihin. Opiskeluaika linjalla on omasta motivaatiosta ja opinnoista saatavasta hyödystä riippuvainen. Virtasilla on mahdollisuus asua kansanopistolla. Asuntolassa on ohjaaja sekä tarvittaessa yövalvonta.

Lisätietoja

Oman henkilökohtaisen avustajan jokainen palkkaa tarvittaessa itse. Kuljetuspalvelun opiskelijat hakevat kaupungilta.

Hinnat: 1 päivä 25€, 2 päivää 35€, 3 päivää 50€, 4 päivää 60€, 5 päivää 70€ sisältää opetuksen ja lounaan. Yöpyminen 20€/yö, sisältää ohjatun asumisen asuntolassa, päivällisen, iltapalan, aamupalan ja vapaa-ajan ohjauksen iltaisin.

Linjalla on mahdollisuus opiskella opintosetelirahalla. Opintoseteliavustuksella alennetaan opintomaksuja.

Lisätietoja koulutuksesta: Aija Jylhä, 040 8085 040, aija.jylha(at)kpedu.fi (kysy myös tutustumiskäynneistä!), koulutussihteeri Seija Prittinen, p. 040 8085 035

Hakuaika päättynyt

Viimeksi muokattu: 25.8.2019