Seppäset -eväitä työelämään

Opetusmuoto

Lähiopetus

Laajuus

37 ov

Kesto

19.8.2019 - 31.5.2020

Paikka

Kälviä

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Tavoite

Seppäset – kansanopistolinjalla opiskelet erilaisia työelämässä tarvittavia taitoja ja tutustut työelämän pelisääntöihin ja käytänteisiin. Pohdit omia työelämään liittyviä unelmia ja haaveita sekä mietit realistisesti omia kykyjäsi ja taitojasi. Kansanopistolla opiskelet käytännönläheisesti tekemällä oppien. Tavoitteena on, että opiskelun aikana realistinen käsityksesi omasta osaamisestasi ja pärjäämisestäsi vahvistuu. Opiskelujen aikana keräätte yhdessä varoja opintojen lopussa toteutettavaan retkeen yms.

Kohderyhmä

Seppäset – kansanopistolinja tarjoaa sinulle erityistä tukea tarvitseva henkilö eväitä työelämään. Oma motivaatiosi opiskella työelämässä tarvittavia taitoja sekä kiinnostus työelämään on oleellista. Opiskelumotivaation lisäksi edellytämme sinulta valmiuksia toimia ryhmässä sekä kykyä työskennellä omatoimisestikin.

Sisältö

Opiskelet työelämään liittyviä asioita käytännönläheisesti. Opetus on pääsääntöisesti projektiluontoista lähiopetusta. Tutustut työelämään kansanopistolla yrittäjämäisesti työskennellen sekä yrityksissä työssä oppien. Linjalla opiskellaan myös atk-taitoja sekä vuorovaikutus-, itsetuntemus- ja sosiaalisia taitoja. Seppäset tutustuvat eri ammatteihin oppitunneilla, sekä yrityskäynneillä. Työpaikoilla tapahtuva oppiminen on tärkeässä roolissa. Opiskelu on käytännönläheistä, vuorovaikutuksellista, ryhmässä tapahtuvaa mukavaa toimintaa.

Toteutus

Seppäsissä opiskellaan 3 päivää viikossa. Voit opiskella kansanopistolinjoilla maanantaista perjantaihin ja lisätä viikkoosi, niin halutessasi, opiskelupäiviä muilta linjoilta, esim. Virtasista tai Taidevirtasista. Tarjoamme myös mahdollisuuden asua kansanopistolla. Asuessasi voit osallistua iltaisin ohjattuun vapaa-ajan toimintaan. Opintokokonaisuuden toteutus pyritään räätälöimään sinun tarpeitasi vastaavaksi.

Lisätietoja

Ryhmässä on oma vastuuopettaja sekä ryhmäohjaaja. Oman henkilökohtaisen avustajan jokainen palkkaa tarvittaessa itse. Asuntolassa on ohjaaja sekä yövalvonta. Kuljetuspalvelun opiskelijat hakevat kaupungilta itse.

Hinnat: 1 päivä 25€, 2 päivää 35€, 3 päivää 50€, 4 päivää 60€, 5 päivää 70€ sisältää opetuksen ja lounaan. Yöpyminen 20€/yö, sisältää ohjatun asumisen asuntolassa, päivällisen, iltapalan, aamupalan ja vapaa-ajan ohjauksen iltaisin.

Linjalla on mahdollisuus opiskella opintosetelirahalla. Opintoseteliavustuksella alennetaan opintomaksuja.

Lisätietoja koulutuksesta: Ulla Matveinen, ulla.matveinen(at)kpedu.fi, p. 040 80730544
Seija Prittinen puh. 040 8085 035. Kysy myös tutustumiskäyntejä!

Hakuaika päättynyt

Viimeksi muokattu: 19.6.2019