Valokuvauksen perusteet

Opetusmuoto

Monimuoto-opetus

Laajuus

22,5 op

Kesto

28.2.2020 - 31.1.2021

Paikka

Kälviä

Oppilaitos

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Hinta

1150 €

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on valokuvauksen perusteiden hallinta, sekä vankan alustan rakentaminen opiskelijan omalle kuvalliselle ilmaisulle ja valokuvalliselle pohdinnalle. Koulutus soveltuu henkilöille, jotka haluavat vahvistaa valokuvausosaamistaan, valokuvan- ja valokuvauksen harrastajille , valokuvailmaisusta sekä oman osaamisensa kehittämisestä kiinnostuneille. Sisältö on sopiva myös laajempia opintoja harkitsevan aloitusopinnoiksi. Tästä voi alkaa tutkintotavoitteinen opintoväylä, tavoitteena Media-alan ammattitutkinnon tai sen tutkinnonosan suorittaminen.

Kohderyhmä

Suosituin valokuvauskoulutuksemme. Hakijoita tulee vuosittain eri puolilta Suomea. Koulutus on tarkoitettu kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille.

Sisältö

- kuvallisen ilmaisun perusteet
- digitaalinen työnkulku
- kontakti valokuvan traditioon

- valokuvauksen kenttä Suomessa
- kuva, kulttuuri ja yhteiskunta
- studiossa työskentely
- miljöössä työskentely
- kuvakerronnan perusteet
- tekijänoikeudet
- henkilökohtainen valokuvailmaisu
- portfolion valmistaminen

Koulutuksen aikana valokuvausta ja valokuvan sisältöä lähestytään opiskelijan suunnasta. Jokainen työskentelee henkilökohtaisesti valitsemassaan kuvaympäristössä. Koulutuksen puitteissa voit irrottautua arjesta ja heittäytyä valokuvauksen maailmaan samanhenkisessä seurassa.

Soveltuu mainiosti aikuisille, jotka haluavat opiskella työn ohessa. Opiskelu on monimuoto-opiskelua. Koulutus sisältää 10 työpajaa sekä etäopiskelumateriaalin. Työpajat toteutetaan Keski-Pohjanmaan Kansanopistolla viikonloppuisin noin kerran kuukaudessa. Kesäkuussa ja heinäkuussa ei ole työpajoja. Kouluttajina toimivat asiantuntevat valokuvauskouluttajat ja kentällä toimivat ammattivalokuvaajat.

Toteutus

Seuraava koulutus: 1.2.2020 - 31.1.2021.

Haku seuraavaan koulutukseen: 15.10.2019 - 15.1.2020 Huom! Muista pyytää hakuportofolio-ohjeet!

Hakuohje:
Hakulomakkeen lisäksi toimitat ohjeiden mukaisen hakuportfolion. Sähköisen hakulomakkeen lähettäneille toimitetaan hakuportfolio-ohjeet sähköpostilla. Tarvittaessa lisätietoa osoitteesta jari.eklund(at)kpedu.fi.

Valinnoista ilmoitetaan 20.1.2020 mennessä

Ensimmäinen työpaja: helmikuussa 2020
Koulutuksen laajuus: 600h (22,5 op)
Koulutuksen kesto:12kk
Koulutuksen hinta: 1150€ (sisältää lounaan lähiopetusjaksoilla)

Lisätietoja

Opiskelijoilla mahdollisuus majoittua edullisissa hostel-tason huoneissa campuksella. Aamiainen sisältyy majoituksen hintaan. Hyvin varustettu pimiö ja studio myös käytössä, sopimuksen mukaan.

Viimeksi muokattu: 19.1.2020