Valmentavat koulutukset
  1. Etusivu
  2. Valmentavat koulutukset

 

Opintoihin ja työelämään valmentavaa koulutusta järjestetään Kokkolassa ja Kälviällä. Kokkolan koulutus on suunnattu pääasiassa nuorille ja Kälviän koulutus aikuisille maahanmuuttajille tai maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille. Molemmat koulutukset kestävät yhden lukuvuoden. Saat valmentavan koulutuksen opinnoista 6 pistettä yhteishaussa.

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (VALMA).

Koulutus perustuu alkukartoituksen jälkeen opiskelijan henkilökohtaisiin tarpeisiin ja kiinnostuksen kohteisiin. Vuoden aikana parannat suomen kielen taitojasi ja valmiuksiasi ammatillisten perustutkintojen suorittamiseen. Voit halutessasi osallistua kevätlukukaudella valtakunnalliseen yleiseen kielitutkintoon.

Koulutuksen alkaessa suomen kielen taitosi tulisi olla tasoa A2.2 (kielitaidon tasojen kuvausasteikko). Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa valmistavan koulutuksen yhteishaussa www.opintopolku.fi

Aikuisten maahanmuuttajien valmentava koulutus

Koulutus parantaa opiskelijan suomen kielen taitoja, yhteiskuntaosaamista sekä tukee ammatilliseen koulutukseen ja työelämään siirtymistä. Opiskelijalle tehdään koulutuksessa oma henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ja häntä ohjataan ammatillisiin opintoihin sekä kohti työelämää. Koulutus on tarkoitettu niille maahanmuuttajille, joilla on noin taitotason A2.1 suomen kielen taito. Osaamisen perusteella opiskelija voi osallistua kevätlukukaudella valtakunnalliseen yleiseen kielitutkintoon.

Koulutus järjestetään Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä. Koulutukseen voi hakea tästä