"- Tämä uravalinta oli lopulta päivänselvää."

Konetyöt tulevien maaseutuyrittäjien Laurin ja Miikan suosikkeja

Maatalousalan perustutkintoa opiskelevat kinnulalaiset Lauri Vasalampi ja Miikka Kinnunen valitsivat maatalousalan yhteishaussa siksi, että ala oli heille tuttu, mutta myös mieluinen.
- Kotosalla on tarkoitus jatkaa tilaa yhdessä veljen kanssa, kertoo Lauri Vasalampi.
Vasalammen vanhemmilla on maatalousyhtymä Vasalammen vanhemman veljen kanssa ja tarkoitus on, että vanhempien jäädessä pois, tulee Lauri heidän tilalleen yrittäjäksi.
Sukutilalla on 45 lypsävää 2000-luvulla tehdyssä pihattonavetassa.
- Tämä uravalinta oli lopulta päivänselvää.
Viimeistään opintoalan valinta kirkastui Vasalammelle yläasteen TET-jaksoilla, kun hän oli töissä sekä rakennusyrityksessä että maatilalla.
Miikan kotitilalla yrittäjänä jatkoi nyt veli ja tiedossa on ainakin töitä kotona. Molemmat nuoret miehet valmistuvat kevään aikana maaseutuyrittäjiksi ja edessä on aluksi armeija. Lauri miettii myös opintojen jatkamista agrologiksi.
Kinnulasta kulkeminen Perhoon onnistuu koulukyydeillä. Oppilaitoksessa on opetustunteja järjestetty niin, että Kinnulasta voi kulkea kotoa koulussa.  Tunnin koulumatka kuluu mukavasti ja kun kuljetuksissa olevilla on esimerkiksi navettavuoroja koulutilalla, pääsevät he asuntolaan yöksi.
- Täällä on tosi hyvä ruoka. Saadaan aamupala, lounas ja iltaruoka koululta, kertoo Lauri.
Talvi on maatalousalalla usein aikaa huilaamiselle ja aikaa on enemmän maatalouskoneiden huoltoon. Se onkin pojille mieluisinta hommaa ja he ovat ottaneet maatilatalouden osaamisalaansa täydentämään valinnaisaineina juurikin maatalous- ja maanrakennuskoneiden huoltamista ja korjaamista. Talviajalla tehdään niin kiinteistöjen huoltotoimenpiteitä  kuin myös huolletaan tilan traktoreita ja koneita.
Maaseudun tulevaisuus mietityttää, mutta erityisesti Lauri on asiaa ajatellut.
- Ei tässä passaa alkaa leijumaan, mutta kotimaista ruokaa pitää ostaa.