Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Pietarsaari

Tavoite

Suorittaa koko tutkinto tai tutkinnon osia. Koulutuksen tavoitteena on työllistyä alueen sosiaali- ja terveysalan yksiköihin.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalasta kiinnostuneille. Oppisopimuksella opiskelu on myös mahdollista.

Sisältö

Pakolliset tutkinnonosat

1. Kasvun ja osallisuuden edistäminen, 25 osp
2. Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen, 30 osp

Osaamisala opinnot, 75 osp
Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala
- opinnot alkavat elokuussa 2023

Valinnainen tutkinnonosa, 15 osp
- oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan

Yhteiset opinnot, 35 osp

Koulutuksen aikana on mahdollista saada myös Suomi toisena kielenä opetusta.

Opetus järjestetään Pietarsaaressa noin 3 päivää viikossa ja 2 etäpäivää. Etäpäivät sisältävät verkko-opintoja ja itsenäistä työskentelyä. Lähiopetusta Kokkolassa on noin 1 päivä/kuukausi.

Koulutus alkaa 19.9.2022
Kesätauko 3.7. - 28.7.2023

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoa koulutuksesta:
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakijapalvelut@kpedu.fi (21.6.-1.8.2021)
Tutkintovastaava Jaana Sinko, KPEDU, puh. 040 807 3562 jaana.sinko@kpedu.fi

Hakuaika päättyy 15.8.2022

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Alholmintie 72, 68600 Pietarsaari


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää