Mindfulness tunnetaitovalmentaja

Tavoite

Koulutusta on järjestetty vuodesta 2012 lähtien ja se tarjoaa sinulle hyvin paketoidussa muodossa tunnetaitojen kehittämistä alkaen itsestäsi. Opit tuntemaan ja tiedostamaan omaa sisäistä tilaasi, ajatuksiasi sekä tunteitasi, ja niiden kautta pystyt helpommin opettamaan taitoja muille.
Koulutus on mindfulnessin soveltavaa koulutusta ja eroaa mindfulness ohjaaja-koulutuksesta. Jokainen asiakas on yksilö ja koulutuksesta saat itsellesi valmentavan työkalun, jota voit hyödyntää yksilöllisesti eri asiakkaiden kanssa kaikkien jo aikaisemmin käyttämiesi menetelmien rinnalla.
Koulutukseen kuuluu puolen vuoden aikana 11 lähipäivää, omaa harjoittelua, välitehtäviä asiakastyössä, pienryhmätöitä, kirjallisuuteen tutustumista ja näyttötyön tekemistä omassa työssä tunnetaitoja valmentavassa projektissa. Koulutus sisältää teorian lisäksi käytännönläheisiä menetelmiä läsnäolon ja tunnetaitojen kehittämiseksi. Oma mindfulnessprosessi on koko tunnetaitojen ohjaamisen perusta. Käymme läpi omakohtaisen mindfulnessin 8-viikkoisen intensiivikurssin ja sen jälkeen omaa harjoittelua jatketaan kuukausittain vaihtuvalla ohjelmalla koko koulutuksen ajan. Koulutettavien tulee sitoutua koulutuksen ajaksi n. 0,5 tunnin päivittäisen omaan mindfulness-harjoitteluun. Koulutus ei edellytä aiempaa kokemusta mindfulnessista, mutta siitä on hyötyä.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sinulle sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilainen, joka haluat auttaa asiakkaitasi moninkertaisesti paremmin. Opit miten voit monipuolisesti soveltaa tietoista läsnäoloa eli mindfulnessia ja tunteiden teoriaa työssäsi stressinhallinnan ja tunnetaitojen edistämiseksi lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Läsnäolevaa työotetta kehittämällä pystyt myös vähentämään mahdollista omaa työn aiheuttamaa tunnekuormaa. Pääset hyödyntämään koulutuksessa omaa elämänkokemustasi ja ammatillisuuttasi ja koulutus integroituu tiiviisti omaan työhösi ja osaamisesi kehittämiseen. Koulutus soveltuu myös henkilöstöalan ammattilaisille.

Sisältö

Miten tietoinen läsnäolo avaa uuden näkökulman asioihin ja parantaa terveyttä
Kuinka voin syventää arjen kokemuksia ja vuorovaikutustilanteita
Miten kohtaan hankalat tunteet ja miten opetan sitä muille
Miten lisään myönteisiä tunteita ja miten opetan sitä muille
Miten opin myötätuntoa itseäni kohtaan, koen olevani riittävä ja miten opetan sitä muille
Miten tuen aivojen hyvinvointia stressinhallinnalla ja harjoittelulla
Miten sovellan mindfulnessia työssäni omien asiakkaideni kanssa
Miten sovellan harjoituksia lasten ja nuorten kanssa
Miten sovellan harjoituksia kipuasiakkaan kanssa
Miten motivoin asiakkaitani harjoittelemaan
Miten käytän harjoituksia luovasti työni eri tilanteissa

Toteutus
Koulutuksen aikataulu klo.9.00-16.00:
ke-to 27.-28.1.
ke-to 17.-18.2.
Pienryhmätapaaminen lähijaksojen välissä
ke-to 17.-18.3.
Pienryhmätapaaminen lähijaksojen välissä
ke-to 14.-15.4.
Pienryhmätapaaminen lähijaksojen välissä
ti 11.5.
ti-ke 22.-23.6.

Lisätietoja

Kouluttajana toimii Maria Saarelainen, joka työskentelee päätoimisesti mindfulness- ja tunnetaitokouluttajana. Hän on peruskoulutukseltaan työfysioterapeutti, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, mindfulness-ohjaaja sekä mindful self-compassion teacher training. Hän käyttää työssään viikoittain opettamiaan asioita asiakkaidensa kanssa. Mariasta sanottua: ”Todellinen asiantuntija, josta välittyy sydämellinen kokemus. Marian opetustapa on lämpimän jämäkkä, kannustava ja käytännönläheinen. Hän pitää hyvin kokonaisuuden ja ryhmän etenemisen hallussa.”
Lisätietoja koulutuksesta ja kouluttajasta www.mindfulnesstunnetaitoakatemia.fi

Opiskelijoille tarjotaan lähiopetuspäivien lounaat kansanopiston Ruokaravintola Sofiassa. Kansanopistolla on myös mahdollisuus majoittua edullisesti. Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Nivalalainen Henna Parttimaa opiskelee nyt toista vuotta nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Ala valikoitui yläkoulun yhteishaussa hieman sattumalta.

Lue lisää