Minä ja lempipaikkani- kurssi erityisryhmille

Tavoite

Tavoitteena on mukavat hetket ja kohtaamiset sekä kuvausretki kurssilaisen lempipaikkaan. Valokuvakirja jää konkreettiseksi muistoksi kuvausretkestä myöhemmin selattavaksi ja katseltavaksi. Tapaamiset ovat yksilöllisiä, arvostavaa ja hyväksyvää kahdenkeskistä aikaa.

Kohderyhmä

Soveltuu hyvin kehitysvammaisille ihmisille.

Sisältö

Tavataan, tutustutaan ja käydään kuvausretkellä. Valokuvia kuvataan kurssilaisen toiveiden mukaan, kurssilaisen toivomissa ympäristöissä Kokkolassa tai lähistöllä. Valokuvat voidaan kuvata myös soveltaen esim. kotona (asumisyksikössä) tai sen lähistöllä, jos erityisiä toiveita ei ole. Tärkeää on kiireetön ja turvallinen kohtaaminen ja vuorovaikutus, nähdyksi tuleminen. Tekeminen on yksilöllistä ja tapaamiset pidetään mukavina ja positiivisina hetkinä, joissa huomioidaan kurssilaisen voimavarat ja keskittyminen. Kurssilainen valitsee valokuvat, jotka hän haluaa mukaan valokuvakirjaansa. Mukaan voi lisätä myös tekstiä.

Kurssiaikataulu sovitaan ilmoittautumisen jälkeen. Laitathan hakulomakkeeseen sen puhelinnumeron ja sähköpostisoitteen, johon haluat yhteydenoton. Sinuun tai lähihenkilöösi ollaan yhteydessä 1-2 viikon sisällä ilmoittautumisesta.

Lisätietoja

Kouluttaja: Sari Hiltunen, sosionomi (amk), erityisopettaja, voimauttavan valokuvauksen ammatilliset perusteet menetelmäkoulutus suoritettu vuosina 2020-2021. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kurssihinta sisältää yksilölliset tapaamiset, valokuvausretken sekä valokuvakirjan kotiin toimitettuna.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää