Maatalousalan perustutkinto, Perho

Tavoite

Tavoitteena on saada monipuoliset perustiedot ja -taidot maatalousalalta esim. sukupolvenvaihdos- tai alanvaihdostilanteissa.

Kohderyhmä

Tutkinto on tarkoitettu maatalousalan ammatista kiinnostuneille. Tutkinnon suorittaneet työskentelevät maaseutuyrittäjinä, lomittajina, tuotantoeläintenhoitajina, urakoitsijoina tai maataloustarvikemyyjinä. Tutkinnon suorittajalta ei vaadita aiempaa koulutusta tai kokemusta alalta.

Tutkinnon suorittamisen aikataulu ja koulutuksen tarve riippuvat hakijan aiemmasta osaamisesta.Opiskelu henkilökohtaistetaan keston ja sisällön osalta.

Sisältö

Maatalousalan perustutkinto, maatilatalouden osaamisala, on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkintokoulutus koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatillisiin valinnaisiin opintoihin voi valita tutkinnon osia muilta maatalousalan osaamisaloilta (eläintenhoito, maatalousteknologia ja turkistalous) tai muista perustutkinnoista kuten vaikka metsäalalta.

Monimuoto-opetus: Lähipäiviin on mahdollista osallistua myös verkon kautta. Etäpäivien tehtävät tehdään omaan yritykseen tai työssäoppimispaikkaan liittyen. Työssäoppiminen tehdään omassa yrityksessä tai työssäoppimispaikassa.

Lähiopetuspäivät järjestetään loka-huhtikuussa ja niitä on 3-6 päivää kuukaudessa.

Koulutuksen kesto noin on 2 vuotta.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta:
Matti Louhula, p. 044 725 0655

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Haanentie 26, 69950 PERHO


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Sotkamossa asuva Riikka Mäkäräinen työskentelee rajavartijana ja koiranohjaajana Kainuussa sijaitsevalla Kuhmon rajavartioasemalla.