Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon osa, Luonnossa ohjaaminen, Rohkeasti luontoon

Tavoite

Opit liikkumaan turvallisesti luonnossa. Osaat järjestää ja rakentaa luontoalan tapahtuman, ohjata asiakasryhmää vuorovaikutteisesti ja tunnet luonnon tarjoamat erityispiirteet ohjelmapalvelun tuottamisessa. Tunnistat eri lajeja ja niiden elinympäristöjä sekä ohjaat asiakkaita tekemään havaintoja luonnosta.

Tavoittena on suorittaa Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnosta 40 osaamispisteen osa Luonnossa ohjaaminen. Tutkinnon osan perusteet: https://bit.ly/3jMO3hD

Kohderyhmä

Luontomatkailun ammattilaiseksi ensimmäisiä askeleita ottava. Koulutus soveltuu esimerkiksi kuntien nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajille, asuntolaohjaajille tai harrastustoiminnan parissa ohjaajana työskenteleville.

Voit myöhemmin hakea suorittamaan koko luonto- ja ympäristöalan tutkinnon.

Lisätietoa valintaperusteista ja vaatimuksista löydät täältä: https://www.kpedu.fi/hakijalle/hakeutuminen-koulutukseen/valintaperusteet-ja-vaatimukset

Sisältö

Luonto-ohjelmapalvelun järjestäminen
Ohjaaminen
Asiakaspalvelu
Luonnontuntemus
Luonnossa liikkuminen
Vastuullisuus

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Perhon toimipaikassa on erinomaiset oppimisympäristöt: kosteikko, melontareitit ja hyvät jahtimaat. Oppilaitoksen lähellä sijaitseva Salamajärven kansallispuisto tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen, virkistäytymiseen, vaellusten suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Opiskelu on monimuoto- tai kokopäiväopiskelua elokuusta joulukuuhun.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Matti Louhula 044-7250655
Vesa Peltokangas 040-3596254

tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat
muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Kaikki hakijat haastatellaan opiskelijavalinnan tekemiseksi. Sinuun ollaan yhteydessä haastattelun sopimiseksi viimeistään kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Opiskelijavalintoja tehdään jo hakuaikana.

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Haanentie 26, 69950 PERHO


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Kauas olemme tulleet niistä ajoista, kun maa- ja metsätalouden töissä hyödynnet­tiin pelkästään viljelijän omaa lihasvoimaa. Sekä maatalous- että metsätalousalat ovat nimittäin ottaneet suuria harppauksia eteenpäin digitalisaation ja automatisaa­tion saralla.

Lue lisää

Maatilan poikana kalajokinen Aku Ojala on saanut olla koneiden kanssa tekemisissä pienestä pitäen. Hän opiskelee nyt viimeistä vuotta metsäalan perustutkintoa ja valmistuu metsäkoneenkuljettaksi.

Lue lisää

Luonnossa viihtyvä Olli Kärjä jatkaa maa- ja metsätalousyrittäjänä vanhempiensa jalanjäljissä. Yhdeksän vuotta sitten tilan hoidettavakseen ottanut Kärjä suorittaa metsäalan perustutkintoa Kalajoella. Aiemmin hän on suorittanut maatalousalan ja seminologin koulutuksen Kannuksessa.

Lue lisää

Metsäkoneenkuljettajaksi opiskeleva Verneri Santapakka nauttii opiskeluista ja myös Kannuksen toimipisteen vieressä sijaitsevista kalastusmahdollisuuksista. 

Lue lisää

Merijärveltä kotoisin oleva 16-vuotias Katariina Rautio pohti alavalintaansa pitkään. Metsäala tuntui lopulta kaikista kiinnostavimmalta, mutta silti ajatus hakeutumisesta mietitytti.   

Lue lisää

16-vuotias Haapavedeltä kotoisin oleva Aappo Vähäaho päätyi opiskelemaan metsäalaa, sillä metsäkoneet ovat kiinnostaneet häntä jo pidemmän aikaa. Into kasvoi entisestään, kun hän yläkouluaikana pääsi koulun kautta kokeilemaan metsäkoneella ajamista.

Lue lisää