Lukutaitopainotteinen peruskurssi

Sisältö

Lähtötason arviointi, henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, opiskelijan ohjaus (mm. ammatinvalinnan ohjaus), suomen kieli ja vuorovaikutus, luku- ja kirjoitustaito/arkipäivän lukutaito, numeeriset taidot, it-taidot, työelämä- ja yhteiskuntataidot, työssäoppiminen, kulttuurintuntemus, opiskelu- ja itsearviointitaidot, oppimisen arviointi, valinnaiset opinnot, mm. tutustuminen ammatillisiin opintoihin.

Opiskelijalla on mahdollisuus valita Keski-Pohjanmaan kansanopiston opetustarjonnasta erilaisia kielenoppimista tukevia moduuleja, esim. kuvataide, musiikki, teatteri, valokuvaus, ympäristötaide, liikunta tai kotitalous.

Lähiopetusta on viitenä päivänä viikossa, viisi oppituntia päivässä (25 h/viikko). Lisäksi päivittäiset kotona suoritettavat etätehtävät (n. 2 h/päivä).

Hakijalla ei ole vielä sellaisia opiskeluvalmiuksia ja osaamista, että kotoutumiskoulutuksen lyhyehkö koulutusmoduuli latinalaisen kirjaimiston hallitsemiseksi riittäisi. Hakijan suullisissa vuorovaikutustilanteissa toimimisen suomen kielen lähtötaso voi olla A1.1. Tekstien lukeminen ja tulkitseminen sekä kirjoittaminen ja tuottaminen alle A1.1.

Koulutukseen voi hakea suoraan Kpedun koulutushakupalvelun kautta (verkkosivulla haku), ottamalla yhteyttä oppilaitokseen tai TE-toimiston/Kotoutumispalveluiden välityksellä.
Oppilaitos tekee valintapäätökset. Valinnoissa tehdään yhteistyötä TE-toimiston ja Kotoutumispalveluiden kanssa. Kotoutumisaikaisille maahanmuuttajille koulutus täytyy kirjata kotoutumissuunnitelmaan.

Ajankohta: elokuu 2021 – toukokuu 2022

Lisätietoja

Kirsi Mikkola, kirsi.mikkola@kpedu.fi puh. 044 7250 878
Elisa Märsylä, elisa.marsyla@kpedu.fi puh. 044 7250 893

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Kiinalainen BingLing Jiang tuli Suomeen poikaystävänsä perässä 10 vuotta sitten. Poikaystävä taas oli tullut ensin opiskelemaan Centria-ammattikorkeakouluun ja sittemmin töihin maatilalle Himangalle. Pariskunta asettui Kokkolaan ja heillä on nyt kolmevuotias tytär. BingLing osallistui Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä vuoden kestäneeseen aikuisten maahanmuuttajien valmentavaan koulutukseen ja aloitti sen kanssa samaan aikaan lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinnon opiskelun.

Lue lisää

Emil Kinnunen, Nea Takala ja Jerry Korkeamäki hakevat suuntaa tulevaisuuden opintoihin Valma-koulutuksesta, joka on tarkoitettu peruskoulunsa päättäneille ammatilliseen koulutukseen valmentavaksi vuodeksi.

Lue lisää

Valma-koulutuksen juuret kylvettiin lähes kymmenen vuotta sitten, kun Ammattistartti-ryhmä aloitti yhdessä ammattikoulun asuntolan solussa. Aluksi koulutus oli puolen vuoden mittainen, mutta koulutuksen kestoa lisättiin pian vuoteen.

Lue lisää