iPad oppimisen ja toimintakyvyn mahdollistajana ja vapaa-ajan rikastuttajana

Kohderyhmä

Kehitysvamma-alan henkilöstö, opiskelijat ja vanhemmat

Sisältö

1. koulutuspäivä klo. 10.00 - 15.30: iPad tutuksi
- Laitteen peruskäyttö, asetukset ja sovellusten lataaminen
- Laitteen muokkaaminen asiakkaan tarpeisiin soveltuvaksi
- Ohjelmasovellusten kokeiluja, joilla edistetään käyttäjän toimintakykyä

2. koulutuspäivä klo.9.00 - 14.30: Syvennetään iPadin käyttökokemuksia
- Voice-over ja kuvatulkkaus arjen apuvälineinä
- Oppimisen, arjenhallinnan ja vapaa-ajan (musiikki, pelit) hyvät sovellukset

Koulutus on käytännönläheinen ja sisältää ohjausta ja harjoituksia. Ota siis oma iPad mukaasi. Jos sinulla ei ole omaa / työpaikan iPadia, kansanopistolta voi lainata iPadin kurssipäivien ajaksi. Jos tarvitset kansanopiston iPadia, muista kirjata toive ilmoittautumislomakkeeseen.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Oppimis ja ohjauskeskus Valterin kanssa. Valteri on Opetushallituksen alaisuudessa toimiva valtakunnallinen oppimis- ja ohjauskeskus, joka tukee lähikouluperiaatteen toteutumista tarjoamalla monipuolisia palveluja yleisten, tehostetun ja erityisen tuen tarpeisiin. www.valteri.fi

Lisätietoja

kouluttaja: Jukka Vetoniemi, ohjaava opettaja, KM, erityisluokanopettaja
Jukalla on laajaa kokemusta hyvistä toteutuksista ja käytänteistä kouluissa ja kunnissa. Hän pystyy kertomaan osallisuutta edistäväistä oppimisympäristöistä ja inklusiivisen koulun eri elementeistä. Jukka hyödyntää aktiivisesti kouluarjessa uutta opetusteknologiaa ja pedagogisia sovelluksia, tekoälyä ja pelillisyyttä.
Heikki Koistinen, erityisluokanopettaja
Heikillä on pitkä kokemus monitarpeisten oppilaiden opetustyöstä. Hän käyttää opetusteknologiaa päivittäin omassa opetustyössään ja pystyy hyödyntämään ja jakamaan kokemustaan koulutustehtävissä.

Koulutuksen hinta sisältää kurssipäivien lounaan ja päiväkahvit. Kansanopistolla voit myös yöpyä edullisesti kurssin aikana, majoituspalvelut puh: 044 7250740

Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

– Tietotekniikka on aina kiinnostanut. Niin kauan kuin muistan, olen puuhannut koneiden parissa omaksi ilokseni ja autellut kavereita. Silti en olisi voinut kuvitellakaan, että harrastuksesta voi saada ammatin, Tiitto sanoo. 

Lue lisää

Satu Tervolan kohdalla opiskelu on ennemmin sääntö kuin poikkeus. Hän on opiskellut työn ohessa suurtalouskokiksi, käynyt esimiesvalmennuksessa, lukenut merkonomiksi oppisopimuskoulutuksena, opiskellut datanomiksi sekä nyt viimeisimpänä suorittanut tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnon.

Lue lisää

Salibandyjoukkue Nibacoksen edustusjoukkueessa pelaava kokkolalainen Jori Heikkilä aloitti viimeisenä opiskeluvuotenaan urheiluakatemiassa opintojen ohella.

Lue lisää

Kokkolalaiset Jasmina Heinua (17) ja Tero Linnala (16) opiskelevat ensimmäistä vuotta tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkintoa. Heistä tulee isona ICT-asentajia.

Lue lisää

Yuliia Shkolka ja Aada Uokkola opiskelevat tieto- ja viestintätekniikkaa, ja ystävystyivät opintojen aikana. 

Lue lisää