Ikebana kukkien tie, japanilainen kukkienasettelutaide

Tavoite

Kurssilla perehdytään japanilaiseen kukkienasettelutaiteeseen, jossa yhdistyvät perinteet ja moderni ilmaisu.

Kohderyhmä

Kurssi sopii niin vasta-alkajille kuin jo pidemmälle ehtineille. Kurssi sopii esim. japanilaisesta kulttuurista, estetiikasta, kasveista, sommittelusta ja/tai puutarhanhoidosta kiinnostuneille.

Sisältö

Ikebana perusteet: Mitä ikebana on, materiaalit ja tarvikkeet, perusasetelmien tekeminen ja ikebanan soveltaminen käytännössä/kotona.
Opiskelijat valmistavat 5-6 kukka-asetelmaa omista kukka- ja oksamateriaaleistaan modernin Sogetsu-koulukunnan opinto-ohjelman mukaan. Osallistujille lähetetään lisätietoa kurssimateriaaleista- ja välineistä ennen kurssin alkua.

Demo – yksilötyöskentely – henkilökohtainen opastus/asetelman korjaus – valmiiden töiden yhteisanalysointi. Opetuksessa käytetään Sogetsu-koulukunnan oppikirjoja/monisteita.
Kurssin aikataulu on la – su, klo 10.00 – 15.45.

Lisätietoja

kouluttaja: Elizabeth Asikainen, Suomen Sogetsu-ikebana ry:n puheenjohtaja.
Kurssilaisille tarjotaan lounas ja päiväkahvi molempina kurssipäivinä ruokaravintola Sofiassa.

Kurssilaisilla on mahdollisuus yöpyä Keski-Pohjanmaan kansanopistolla edullisesti. Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi tai 0408085035

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Kokkolalaista Anders Lillhongaa on aina kiinnostanut tanssi ja kehollisuus. Hakeutuminen tanssialalle kuitenkin vei aikansa.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää