Hyvinvointivalmentaja -jatkokoulutus

Tavoite

Antaa välineitä vertikaalitason valmennukseen hyvinvointivalmennuksessa. Viitekehyksenä toimii transformatiivinen valmennus ja psykosynteesi valmennuksen näkökulmasta.
Antaa valmiuksia psykosynteesin perusvälineistön käyttöön ja prosessien johtamiseen omassa elämässä ja hyvinvointivalmennuksissa.
Kasvattaa omaa ja asiakkaan itsetuntemusta sekä hyvinvointia vertikaalitason valmennuksen myötä.
Kouluttaa ja valmentaa kestävän hyvinvoinnin sekä vertikaalitason hyvinvointivalmennuksen asiantuntijoita.
Valmentaa yksilöä toimimaan itseohjautuvasti, vastuullisesti ja tietoisesti.
Luoda valmennuksellisia välineitä transformatiivisen hyvinvointivalmennusprosessin tueksi.
Antaa valmiuksia toimia vertikaalitason hyvinvointivalmentajan tehtävissä ja transformatiivisen hyvinvointivalmennuksen asiantuntijoina omassa elämässä sekä hyvinvointisidosryhmien kentässä.
Vahvistaa jo olemassa olevia hyvinvointivalmennuksen viitekehyksen taitoja, sekä linkittää niihin transformatiivisen hyvinvointivalmennusprosessin askeleet: Tunne itsesi, ota itsesi haltuun, muuta elämäsi.

Sisältö

14 lähiopetuspäivää (112 tuntia)
Työskentelyä verkkoympäristössä (96 tuntia)
10 verkko-opiskelupäivää
Etätehtävät 10 kpl ja niiden purku
Oppimispäiväkirja (100 tuntia)
Centering-harjoitukset 4 h/vko (202 tuntia)
Valmennusvälineiden kehittäminen (20 tuntia)
Harjoitusvalmennus (20 tuntia)
Harjoitusvalmennuspäiväkirja (20 tuntia)
Opinnäytetyö (70 tuntia)

Aikataulu:
8.-9.10.22
12.-13.11.22
17.-18.12.22
4.-5.2.23
25.-26.3.23
13.-14.5.23
19.-20.8.23


Opiskelija
Perehtyy vertikaalitason valmennukseen hyvinvointivalmennuksessa.
Perehtyy psykosynteesin perusvälineistön käyttöön ja prosessien johtamiseen omassa elämässä ja hyvinvointivalmennuksissa.
Saa valmiuksia johtaa ja valmentaa omia ja asiakkaan vertikaalitason hyvinvointiin liittyviä prosesseja.
Saa valmiuksia käsitellä valmennuksellisesti vertikaalitason hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä.
Saa valmiuksia toimia vertikaalitason hyvinvointivalmentajan tehtävissä ja hyvinvoinnin kehittäjinä omassa elämässä sekä hyvinvointisidosryhmien kentässä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin suunnittelussa ja toteuttamisessa.
Saa valmiuksia vertikaalitason hyvinvointivalmennuksen hyödyntämiseen omassa elämässä ja työssä.

Lisätietoja

Koulutuksen sisällön tuottaa ja opetuksesta vastaa Transformative Coaching Lab & Transformative Coaching Academy:n hyvinvointivalmentajien asiantunteva koulutustiimi. Vastuukouluttajana on koulutusjohtaja Leena Vainio.
Koulutus toteutuu Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä, jossa on mahdollista yöpyä kurssihotellissa.
Koulutuksen sisältö: Leena Vainio , puh. 050 3003515

Käytännön järjestelyjen osalta: Keski-Pohjanmaan kansanopisto, puh. 040 8085 035/koulutussihteeri tai info.kansanopisto(at)kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää